Συνταγές Magna Carta

Μοσχαράκι ραγού με τηγανιτή πολέντα

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 1000 γρ. Μοσχαράκι bavette σε κύβους
  2. 200 γρ. Gravy sauce
  3. 200 γρ. Mole Puebla Sauce
  4. 150 γρ. Πολέντα
  5. 100 γρ. Παρμεζάνα τριμμένη
  6. 10 γρ. Φρέσκο Θυμάρι
  7. 200 γρ. Πανάρισμα Cajun
  8. Αλεύρι-αυγό για το πανάρισμα
  9. Ελαιόλαδο
  10. Αλάτι
  11. Πιπέρι
  12. 180 γρ. Κρέμα παρμεζάνας
  13. 50 γρ. Κρέμα γάλακτος

Χρόνος Παρασκευής: 40 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και το σοτάρουμε καλά απ’ όλες τις πλευρές.
  2. Προσθέτουμε τη σάλτσα gravy και συνεχίζουμε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη mole puebla και “δένουμε” τη σάλτσα.
  3. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την πολέντα και ρίχνουμε σιγά σιγά βραστό νερό μέχρι το μείγμα να μοιάζει με ένα σφιχτό πουρέ πατάτας.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε την κρέμα παρμεζάνας, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το μείγμα σε ταψί να κρυώσει και να σφίξει, έτσι ώστε να μπορέσουμε να το κόψουμε σε κύβους και να το πανάρουμε με το μείγμα για πανάρισμα Cajun, ακολουθώντας την κλασική διαδικασία “αλεύρι-αυγό-πανάδα”.
  5. Μόλις ολοκληρώσουμε τη διαδικασία τηγανίζουμε την παναρισμένη πολέντα σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνουμε την κρέμα γάλακτος και στη συνέχεια, προσθέτουμε κρέμα παρμεζάνας και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να δέσει.
  7. Σερβίρουμε στο πιάτο τοποθετώντας στη μια πλευρά το μοσχαράκι και στην άλλη την τηγανιτή πολέντα και στη μέση περιχύνουμε τη σάλτσα παρμεζάνας και λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Tags: