O θερισμός του Άνθους του αλατιού πραγματοποιείται στη χερσόνησο του Guérande, στη Γαλλία, από την εποχή του Σιδήρου. H χρήση της χωρητικότητας των λιμνοθαλασσών…
Από φτωχό αλλαντικό έγινε σύμβολο της γαστρονομίας της Καλαβρίας. Η ‘nduja, αλλαντικό τύπου λουκάνικου με κρεμώδες περιεχόμενο, φτιάχνεται με τα «φτωχά», λιπαρά μέρη του χοιρινού…
Η ανθρώπινη διατροφή εμπλουτίστηκε με θαλασσινή τροφή 160.000 χρόνια πριν. Τότε περίπου κατοικήθηκαν οι ακτές κι από τότε ο άνθρωπος είναι δεμένος με τη…
Οι σάλτσες mole είναι ένα σημαντικό κομμάτι της μεξικάνικης παραδοσιακής κουζίνας και χρησιμοποιούνται για να συνοδεύσουν πιάτα κατσαρόλας με γαλοπούλα, κοτόπουλο, χοιρινό ή βοδινό…
Η αναζήτηση των καλοφαγάδων για το τέλειο πιάτο με κρέας συχνά καταλήγει σε ένα Kοτόπουλο Satay, μια λιχουδιά με κρέας σχάρας της νοτιοανατολικής ασιατικής…
Όταν η τέχνη της επιλογής, της προετοιμασίας, του σερβιρίσματος και της απόλαυσης του καλού φαγητού γίνεται επιστήμη. Ο τρόπος της προετοιμασίας του φαγητού δεν…
Χρειάζονται 18 μήνες για να ωριμάσει η σάλτσα που χαρίζει την ιδιαίτερη νοστιμιά στις μπριζόλες. Η Worcestershire sauce ακολουθεί την παράδοση των σαλτσών με…