Pizza project

Fire in the hall

Τύπος άλευρου: Farina Pulcinella Oro

Μέθοδος ζύμωσης: Direct

Ενυδάτωση: 70%

Χρόνος ωρίμανσης: 36 ώρες

Υλικά για 1 πίτσα:

  1. 300 gr. Μπαλάκι Πίτσας
  2. 100 gr. Τομάτα San Marzano
  3. 40 gr. Nduja
  4. 80 gr. Κρέμα Πεκορίνο
  5. 20 ml Κρέμα Γάλακτος
  6. 5 ml Μέλι με Jalapeno
  7. 3 gr. Σχοινόπρασο
  8. Crumble Bacon
  9. Semola Rimacinata

Εκτέλεση:

  1. Καλύπτουμε το ζυμάρι με semola rimacinata ώστε να μην κολλάει στο πάγκο, και ανοίγουμε ομοιόμορφα τη πίτσα με διάμετρο 34-36 cm αφήνοντας στεφάνι περίπου 1 cm.
  2. Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας σπάμε τις τομάτες San Marzano και τις αναμιγνύουμε με το χυμό της τομάτας.
  3. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας το δοσομετρητή απλώνουμε τη σάλτσα San Marzano ομοιόμορφα με κυκλικές κινήσεις από το κέντρο προς το στεφάνι.
  4. Τοποθετούμε την πίτσα στο φτυάρι και τεντώνουμε ώστε να αποκτήσει το επιθυμητό σχήμα. Στη συνέχεια ψήνουμε στην πλάκα του φούρνου για τον απαιτούμενο χρόνο ανάλογα με τη θερμοκρασία και τον εξοπλισμό μας, μέχρι η πίτσα να είναι τελείως ψημένη στο εσωτερικό της.
  5. Αφού την αφήσουμε να κρυώσει για ελάχιστα δευτερόλεπτα, ξεκινάμε να τοποθετούμε τα υλικά με την ακόλουθη σειρά.
  6. Με τη χρήση μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, καθώς και μιας μύτης 8mm σε σχήμα αστέρι, τοποθετούμε σε ίση απόσταση dots nduja.
  7. Σε μια μπασίνα, αναμιγνύουμε καλά την κρέμα γάλακτος με την κρέμα πεκορίνο, μέχρι να ομογενοποιηθούν τελείως.
  8. Με τη χρήση μιας σακούλας ζαχαροπλαστικής, καθώς και μιας μύτης 8mm σε σχήμα αστέρι, τοποθετούμε σε ίση απόσταση dots με την κρέμα πεκορίνο.
  9. Στο τέλος γαρνίρουμε με ψιλοκομμέν σχοινόπρασο, crumble bacon και μέλι με Jalapeno.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Kitch&Bar για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: