Συνταγές Guest Chef

Χοιρινό iberico με fregola και σάλτσα orange & mint

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 350 γρ. Χοιρινό Iberico καρέ
  2. 50 γρ. Fregola χονδρή
  3. 10 γρ. Fruit pepper λεμόνι
  4. 100 γρ. Σάλτσα Orange & Mint
  5. 30 γρ. Βούτυρο
  6. 30 γρ. Spice oil πράσινα βότανα σκόρδο
  7. 50 γρ. Τσαλαφούτι (κατσικίσιο τυρί)
  8. 40 γρ. Μανιτάρια Shimeji
  9. 5 γρ. Fleur de sel
  10. 1 φέτα ψωμί Tramezzini
  11. 3 κορυφές από φρέσκο Κρεμμύδι
  12. 1 κλωνάρι φρέσκο Θυμάρι
  13. 1 κλωνάρι φρέσκο Δεντρολίβανο
  14. 10 γρ. Spicemix del mondo Mediterrane
  15. Ζωμό λαχανικών
  16. Ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας:  45 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σοτάρουμε το χοιρινό Iberico σε βούτυρο με το θυμάρι και το δεντρολίβανο για 3 λεπτά από κάθε μεριά και τελειώνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.
  2. Βράζουμε τη fregola μαζί με το ζωμό λαχανικών και το spice oil πράσινα βότανα σκόρδο για 10 λεπτά.
  3. Αναμειγνύουμε το τσαλαφούτι με το μείγμα Mediterranea.
  4. Σοτάρουμε για ένα λεπτό τα μανιτάρια Shimeji σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και το fruit pepper λεμόνι.
  5. Βράζουμε τη σάλτσα Orange & Mint με λίγο ζωμό λαχανικών και την αφήνουμε να δέσει.
  6. Για τη διακόσμηση του πιάτου:
    1. Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τις κορυφές από το φρέσκο κρεμμύδι.
    2. Καταψύχουμε το ψωμί Tramezzini. Κατόπιν, κόβουμε σε λεπτές φέτες, αρωματίζουμε με spice oil πράσινα βότανα σκόρδο και ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 8 λεπτά.
  7. Στήνουμε το πιάτο:
    1. Απλώνουμε τη fregola
    2. Συνεχίζουμε με το τσαλαφούτι
    3. Πάνω τοποθετούμε το χοιρινό Iberico
    4. Ρίχνουμε τη σάλτσα
    5. Τοποθετούμε τα μανιτάρια
    6. Στολίζουμε με το Tramezzini και τις τηγανιτές κορυφές.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Ρινόκερος για τη φιλοξενία

Chef: Διονύσης Κιουρτζίδης

“Μότο μας να παρέχουμε προσιτή πολυτέλεια”

Tags: