Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 1 μερίδα:
- 350 γρ. Χοιρινό Iberico καρέ
- 50 γρ. Fregola χονδρή
- 10 γρ. Fruit pepper λεμόνι
- 100 γρ. Σάλτσα Orange & Mint
- 30 γρ. Βούτυρο
- 30 γρ. Spice oil πράσινα βότανα σκόρδο
- 50 γρ. Τσαλαφούτι (κατσικίσιο τυρί)
- 40 γρ. Μανιτάρια Shimeji
- 5 γρ. Fleur de sel
- 1 φέτα ψωμί Tramezzini
- 3 κορυφές από φρέσκο Κρεμμύδι
- 1 κλωνάρι φρέσκο Θυμάρι
- 1 κλωνάρι φρέσκο Δεντρολίβανο
- 10 γρ. Spicemix del mondo Mediterrane
- Ζωμό λαχανικών
- Ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σοτάρουμε το χοιρινό Iberico σε βούτυρο με το θυμάρι και το δεντρολίβανο για 3 λεπτά από κάθε μεριά και τελειώνουμε στον φούρνο για 15 λεπτά στους 190 βαθμούς.
- Βράζουμε τη fregola μαζί με το ζωμό λαχανικών και το spice oil πράσινα βότανα σκόρδο για 10 λεπτά.
- Αναμειγνύουμε το τσαλαφούτι με το μείγμα Mediterranea.
- Σοτάρουμε για ένα λεπτό τα μανιτάρια Shimeji σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και το fruit pepper λεμόνι.
- Βράζουμε τη σάλτσα Orange & Mint με λίγο ζωμό λαχανικών και την αφήνουμε να δέσει.
- Για τη διακόσμηση του πιάτου:
- Τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά τις κορυφές από το φρέσκο κρεμμύδι.
- Καταψύχουμε το ψωμί Tramezzini. Κατόπιν, κόβουμε σε λεπτές φέτες, αρωματίζουμε με spice oil πράσινα βότανα σκόρδο και ψήνουμε στους 120 βαθμούς για 8 λεπτά.
- Στήνουμε το πιάτο:
- Απλώνουμε τη fregola
- Συνεχίζουμε με το τσαλαφούτι
- Πάνω τοποθετούμε το χοιρινό Iberico
- Ρίχνουμε τη σάλτσα
- Τοποθετούμε τα μανιτάρια
- Στολίζουμε με το Tramezzini και τις τηγανιτές κορυφές.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Ρινόκερος για τη φιλοξενία
Chef: Διονύσης Κιουρτζίδης
“Μότο μας να παρέχουμε προσιτή πολυτέλεια”