Συνταγές Guest Chef

Χτένια με λάδι αστακού, πουρέ καρότου & τρίχρωμη κινόα

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 4 τμχ χτένια μεγάλα
  2. 40 γρ. λάδι από σουσάμι
  3. 100 γρ. βούτυρο
  4. 3 φέτες μπέικον
  5. 3 γρ. άρωμα μπέικον σε σκόνη
  6. Αλάτι & πιπέρι κατά προτίμηση
  7. Λάδι αστακού κατά προτίμηση
  8. Για τον πουρέ καρότου:
    1. 300 γρ. καρότα
    2. Τζίντζερ τριμμένο
    3. Ξύσμα πορτοκάλι
    4. Χυμό πορτοκάλι
    5. Ξανθάνα
  9. Για την κινόα:
    1. 50 γρ. μείγμα κινόα
    2. 100 γρ. νερό
  10. Για τα Tuile από μελάνι σουπιάς και παντζαριού:
    1. 15 γρ. μελάνι σουπιάς
    2. 15 γρ. παντζάρι
    3. 30 ml ελαιόλαδο
    4. 20 γρ. αλεύρι
    5. 150 ml νερό
    6. Αλάτι

Χρόνος Παρασκευής: 30 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Για τα χτένια:
    1. Σοτάρουμε τα χτένια, ενώ τα έχουμε αλατοπιπερώσει, σε ένα μικρό τηγάνι.
    2. Ρίχνουμε το βούτυρο και τα γυρνάμε έως ότου να είναι έτοιμα.
    3. Θα χρειαστούν 3-4 λεπτά. Τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Για τον πουρέ καρότου:
    1. Βράζουμε τα καρότα για περίπου 10 λεπτά έως ότου να μαλακώσουν.
    2. Τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε στον κάδο του thermomix και τα πολτοποιούμε στην ταχύτητα 10 για 2 λεπτά.
    3. Έπειτα προσθέτουμε το τζίντζερ, το χυμό πορτοκάλι, το ξύσμα πορτοκάλι και την ξανθάνα.
    4. Χτυπάμε πάλι στην ταχύτητα 8 για ένα λεπτό και είναι έτοιμος.
  3.  Για την κινόα:
    1. Ξεβγάζουμε την κινόα. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό.
    2. Προσθέτουμε την κινόα και την βράζουμε έως ότου απορροφήσει όλο το νερό σε χαμηλή φωτιά.
  4.  Για τη σκόνη μπέικον:
    1. Αποξηραίνουμε τις φέτες μπέικον. Τις τοποθετούμε στον κάδο του thermomix και τις περνάμε στην ταχύτητα 10 έως ότου να γίνουν σκόνη.
    2. Προσθέτουμε και το άρωμα μπέικον και ανακατεύουμε.
  5. Για το tuile από μελάνι σουπιάς:
    1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάμε  ώσπου να γίνει ένα μείγμα.
    2. Σε ένα μικρό τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά και το αφήνουμε να ψηθεί.
    3. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το tuile παντζαριού ρίχνοντας το παντζάρι στο μίξερ και όχι το μελάνι σουπιάς.
  6.  Στήσιμο
    1. Βάζουμε τον πουρέ καρότου και δίπλα του λίγη κινόα.
    2. Έπειτα δίπλα τα χτένια.
    3. Πασπαλίζουμε με σκόνη μπέικον και ρίχνουμε λίγες σταγόνες λάδι αστακού πάνω στα χτένια.
    4. Διακοσμούμε με μικρολαχανικά και τα tuile από μελάνι σουπιάς και παντζάρι.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Azur sea food restaurant για τη φιλοξενία

Chef: Μάνος Γκοτσούλιας

Στο χώρο της εστίασης από το 1999, από τη Ρόδο μέχρι και την Χαλκιδική, με πολλούς σταθμούς ενδιάμεσα σε ξενοδοχεία και εστιατόρια σε όλη την Ελλάδα.

Από το καλοκαίρι του 2016 έως και σήμερα στο Azur Sea Food Restaurant, στη Χαλκιδική.

Το μότο του: “Η αγάπη για αυτό που κάνεις επιλέγοντας πάντα την σωστή πρώτη ύλη”

Tags:

Βρείτε μας στο

Hall:2, Stand: E22

FOODEXPO 2024 SYMMETEXOUME