Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 4 μερίδες:
- 180 γρ. Foie gras σε φέτες
- 50 γρ. Πράσινα μήλα
- 50 ml Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- 50 γρ. Καστανή ζάχαρη
- 10 γρ. Fleur de sel I.G.P.
- 20 γρ. Mix φρούτα του δάσους
- 20 ml Κονιάκ
- 50 ml Σάλτσα Gravy
- 25 γρ. Σταφίδες
- 20 γρ. Τραγανές νιφάδες ρυζιού με βατόμουρο
- 25 γρ. Καρυδόψυχα
- 100 γρ. Αλεύρι
- 80 γρ. Βούτυρο
- 1 τμχ Αυγό
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & Χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για το foie gras:
- Σε αντικολλητικό τηγάνι με το 1/5 της ποσότητας του κραμβέλαιου ροδίζουμε από τις δύο πλευρές τις φέτες του foie gras.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 185 βαθμούς για 5 λεπτά.
- Για τα καραμελωμένα φρούτα με τους ξηρούς καρπούς:
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι στη φωτιά.
- Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα μήλα καθαρισμένα και τους ξηρούς καρπούς μαζί με το υπόλοιπο κραμβέλαιο.
- Όταν μαραθούν αρκετά πασπαλίζουμε με τη καστανή ζάχαρη και ανακατεύουμε για 3 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κονιάκ.
- Προσθέτουμε σάλτσας gravy και σιγοβράζουμε για 6 με 7 λεπτά.
- Για το κύλινδρο της πατ μπριζέ:
- Φέρνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.
- Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα το βούτυρο με το εξάρτημα του φτερού και προσθέτουμε το αλεύρι και το αυγό.
- Μόλις γίνουν ένα ζυμάρι που ξεκολλάει από τα τοιχώματα, τυλίγουμε σε μεμβράνη και φυλάσσουμε για μισή ώρα στο ψυγείο.
- Μετά απλώνουμε τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 10 εκατοστών πλάτους και τυλίγουμε σε κύλινδρο.
- Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Αφού ψηθεί, “βαπτίζουμε” στο mix φρούτων του δάσους.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Kappa Resort Restaurant για τη φιλοξενία
Chef: Γιώργος Καμπάκης
Φιλοσοφία: “Με καλές πρώτες ύλες το αποτέλεσμα είναι σίγουρο”