Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 1 μερίδα:
- 70 γρ. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών (trifolati)
- 50 γρ. Κρέμα ταρτουφάτα λευκή
- 4 γρ. Νιφάδες μαύρου σκόρδου
- 1,5 γρ. Season pepper άγρια μανιτάρια
- 2 φύλλα Τραγανά φύλλα ζύμης με δενδρολίβανο
- 20 ml. Aceto Βalsamico με γεύση δενδρολίβανο
- 20 ml. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- 10 γρ. Πέρλες από aceto balsamico di modena
- 2 Πατάτες
- 50 γρ. Καβουρμάς πολίτικος
- Φύτρες
- Σχοινόπρασο
- 50 γρ. Κρέμα τυριού
- 60 ml. Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τις πατάτες σε κύβους και τις βράζουμε για 15 λεπτά. Έπειτα, τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μια μπασίνα βάζουμε τη κρέμα ταρτουφάτα λευκή, τη κρέμα γάλακτος, τη κρέμα τυριού και χτυπάμε με το φουέ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ύστερα, το αποθηκεύουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε στο ψυγείο για να σφίξει.
- Σοτάρουμε τις πατάτες, τον καβουρμά και τα μανιτάρια σε κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου. Καρυκεύουμε με αλάτι, season pepper άγρια μανιτάρια, νιφάδες μαύρου σκόρδου και τέλος σβήνουμε με Aceto balsamico με γεύση δενδρολίβανο.
- Για το στήσιμο:
- Σε ένα τσέρκι τοποθετούμε τα υλικά που σοτάραμε και με το κορνέ βάζουμε από πάνω την κρέμα τρούφας σε τούφες.
- Γαρνίρουμε με τα τραγανά φύλλα ζύμης με δενδρολίβανο.
- Καρυκεύουμε με νιφάδες μαύρου σκόρδου και season pepper άγρια μανιτάρια.
- Διακοσμούμε με φύτρες, σχοινόπρασο και πέρλες από aceto balsamico di modena.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Εστιατόριο στη πλατεία Σκρα για τη φιλοξενία.
Chef: Γιώργος Γκορίδης
Μότο: “Αγάπα την ζωή που ζεις, ζήσε την ζωή που αγαπάς”.