Συνταγές Guest Chef

Κοτόπουλο Tikka Masala με Basmati και sauce γιαουρτιού

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 4 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλο
  2. 100 γρ. Ρύζι Basmati
  3. 1/2 κρεμμύδι ξερό
  4. 1 σκελίδα σκόρδο
  5. 50 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
  6. 150 γρ. Kumar’s ινδική πάστα tikka masala
  7. 50 γρ. Πεπερονάτα
  8. 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  9. 80 γρ. Spicemix del Mondo Piri Piri
  10. Φυσικός χυμός λεμονιού 100% κατά προτίμηση
  11. Δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς κατά προτίμηση
  12. Δάκρυ κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς κατά προτίμηση
  13. Κόλιανδρο φρέσκο κατά προτίμηση
  14. Ξύσμα από 1 lime
  15. 50 ml Λευκό κρασί
  16. 150 ml Ζωμός λαχανικών
  17. 50 ml Κρέμα γάλακτος
  18. Καλαμποκόπιτα 16 εκατοστά

Χρόνος Παρασκευής:20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για το ρύζι Basmati
    1. Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστυκιού και το ρύζι Basmati.
    2. Σβήνουμε με κρασί.
    3. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει.
  2. Για τα σουβλάκια
    1. Μαρινάρουμε τα φιλέτα με το piri piri.
    2. Τα περνάμε μαζί με την πεπερονάτα στα ξυλάκια και τα σβήνουμε σε δυνατή φωτιά.
  3. Για το dressing Tikka masala
    1. Σε μπασίνα βάζουμε την ινδική πάστα Tikka masala, την κρέμα γάλακτος και λίγο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  4. Για τη sauce γιαουρτιού
    1. Σε μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα από lime, λίγο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι
  5. Διακοσμούμε το πιάτο με dressing Tikka masala, φρέσκο κόλιανδρο, δάκρυα κόκκινης και κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Τοίχο Τοίχο για τη φιλοξενία

Chef: Ελευθέριος Καρκαλής

Από το 2007 σε επαγγελματικές κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων.

Τα τελευταία 2,5 χρόνια head chef στο “Τοίχο Τοίχο”

Το motto στην κουζίνα μου: “Amat Victoria Curam”

Tags: