Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 2 μερίδες:
- 4 φιλεταρισμένα μπούτια κοτόπουλο
- 100 γρ. Ρύζι Basmati
- 1/2 κρεμμύδι ξερό
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 50 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
- 150 γρ. Kumar’s ινδική πάστα tikka masala
- 50 γρ. Πεπερονάτα
- 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 80 γρ. Spicemix del Mondo Piri Piri
- Φυσικός χυμός λεμονιού 100% κατά προτίμηση
- Δάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς κατά προτίμηση
- Δάκρυ κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς κατά προτίμηση
- Κόλιανδρο φρέσκο κατά προτίμηση
- Ξύσμα από 1 lime
- 50 ml Λευκό κρασί
- 150 ml Ζωμός λαχανικών
- 50 ml Κρέμα γάλακτος
- Καλαμποκόπιτα 16 εκατοστά
Χρόνος Παρασκευής:20 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για το ρύζι Basmati
- Σωτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστυκιού και το ρύζι Basmati.
- Σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει.
- Για τα σουβλάκια
- Μαρινάρουμε τα φιλέτα με το piri piri.
- Τα περνάμε μαζί με την πεπερονάτα στα ξυλάκια και τα σβήνουμε σε δυνατή φωτιά.
- Για το dressing Tikka masala
- Σε μπασίνα βάζουμε την ινδική πάστα Tikka masala, την κρέμα γάλακτος και λίγο γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Για τη sauce γιαουρτιού
- Σε μπασίνα βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα από lime, λίγο κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι
- Διακοσμούμε το πιάτο με dressing Tikka masala, φρέσκο κόλιανδρο, δάκρυα κόκκινης και κίτρινης γλυκιάς πιπεριάς.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Τοίχο Τοίχο για τη φιλοξενία
Chef: Ελευθέριος Καρκαλής
Από το 2007 σε επαγγελματικές κουζίνες ξενοδοχείων και εστιατορίων.
Τα τελευταία 2,5 χρόνια head chef στο “Τοίχο Τοίχο”
Το motto στην κουζίνα μου: “Amat Victoria Curam”