Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 1 μερίδα:
- 250 γρ. Φιλέτο λαβράκι
- 3 τμχ Scallops
- 3 τμχ Σπαράγγια
- 2 τμχ Αγκινάρες alla romana με βλαστό
- 50 ml Φυσικο χυμό λεμόνι
- 20 ml Ελαιόλαδο
- 20 γρ. Αφυδατωμένες νιφάδες Wakame
- 50 γρ. Κρέμα ταρτουφάτα λευκή
- 20 γρ. Χαβιάρι τρούφας
- 5 φύλλα Carpaccio μαύρης τρούφας
- 10 γρ. Fleur de sel
- 50 ml Kρέμα γάλακτος
- 2 γρ. Season pepper φύκια λεμόνι
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για το Λαβράκι:
- Καρυκεύουμαι το ψάρι με λάδι, fleur de sel και season pepper φύκια λεμόνι.
- Ψήνουμε το λαβράκι σε τηγάνι αντικολλητικό με μέτρια φωτιά, 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Το τελειώνουμε 4 λεπτά στο φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Για τα Scallops:
- Πανάρουμε τα scallops με αφυδατωμένες νιφάδες Wakame.
- Σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να ψηθούν.
- Για την Αγκινάρα alla Romana:
- Την κόβουμε στα 4, βάζουμε λίγο λάδι και fleur de sel και τα ψήνουμε στην σχάρα.
- Για τα Σπαράγγια:
- Τα βράζουμε για 3 λεπτά.
- Για την Κρέμα ταρτουφάτα λευκή:
- Χτυπάμε την κρέμα ταρτουφάτα με κρέμα γάλακτος σε μίξερ.
- Σερβίρουμε και διακοσμούμε το πιάτο.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Ιστιοπλοϊκός για τη φιλοξενία
Chef: Νίκος Κοντομάρκος
Μότο: “Να χρησιμοποιούμε πάντα πολύ καλή πρώτη ύλη και να αγαπάμε πάντα αυτό που κάνουμε”