Κατηγορία: Σαλάτα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Υλικά για 1 μερίδα:
- 125 γρ. Burrata
- 300 ml Χυμός πράσινου μήλου
- 1/4 κ.γ. Πούδρα Matcha
- 6 γρ. Kappa gum
- 200 γρ. Πολύχρωμα τοματίνια κομμένα στη μέση
- 80 γρ. Ημίλιαστα τοματίνια
- 80 ml Ξύδι πράσινο μήλο – μέλι
- 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
- 2 φέτες Τραγανό προσούτο
- 4-5 τμχ. Raspberry
- 1 κ.σ. Crumble τομάτας
- 1 κ.γ. Χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε στο thermomix το χυμό μήλου, το kappa και τη σκόνη matcha και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να φτάσει τους 75 βαθμούς.
- Αδειάζουμε σε μία κανάτα και βουτάμε τη burrata στο μείγμα μέχρι να πάρει την απόχρωση που θέλουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά εως ότου σερβιριστεί.
- Σε μιά μπασίνα βάζουμε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, το ξύδι πράσινο μήλο – μέλι, το αλάτι και τα ημίλιαστα τοματίνια και ανακατεύουμε μέχρι να μαριναριστούν καλά.
- Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες προσούτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανά.
- Στήνουμε το πιάτο τοποθετώντας την burrata στο κέντρο και περιμετρικά τα τοματίνια, τα raspberries και το προσούτο.
- Πασπαλίζουμε με crumble τομάτας, χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών και διακοσμούμε με φύτρες παντζαριού.
Καλή απόλαυση…
Chef: Δημήτρης Αϊβαλιώτης