Συνταγές Guest Chef

(M)illussion

Κατηγορία: Σαλάτα

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 125 γρ. Burrata
  2. 300 ml Χυμός πράσινου μήλου
  3. 1/4 κ.γ. Πούδρα Matcha
  4. 6 γρ. Kappa gum
  5. 200 γρ. Πολύχρωμα τοματίνια κομμένα στη μέση
  6. 80 γρ. Ημίλιαστα τοματίνια
  7. 80 ml Ξύδι πράσινο μήλο – μέλι
  8. 1 κ.σ. Ελαιόλαδο
  9. 2 φέτες Τραγανό προσούτο
  10. 4-5 τμχ. Raspberry
  11. 1 κ.σ. Crumble τομάτας
  12. 1 κ.γ. Χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών
  13. 1/2 κ.γ. αλάτι

Εκτέλεση:

  1. Τοποθετούμε στο thermomix το χυμό μήλου, το kappa και τη σκόνη matcha και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να φτάσει τους 75 βαθμούς.
  2. Αδειάζουμε σε μία κανάτα και βουτάμε τη burrata στο μείγμα μέχρι να πάρει την απόχρωση που θέλουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά εως ότου σερβιριστεί.
  3. Σε μιά μπασίνα βάζουμε τα τοματίνια, το ελαιόλαδο, το ξύδι πράσινο μήλο – μέλι, το αλάτι και τα ημίλιαστα τοματίνια και ανακατεύουμε μέχρι να μαριναριστούν καλά.
  4. Σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα απλώνουμε τις φέτες προσούτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα και γίνουν τραγανά.
  5. Στήνουμε το πιάτο τοποθετώντας την burrata στο κέντρο και περιμετρικά τα τοματίνια, τα raspberries και το προσούτο.
  6. Πασπαλίζουμε με crumble τομάτας, χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών και διακοσμούμε με φύτρες παντζαριού.

Καλή απόλαυση…

Chef: Δημήτρης Αϊβαλιώτης

Tags: