Κατηγορία: Brunch
Υλικά για 4 μερίδες:
- Pancakes γλυκοπατάτας
- 600 γρ. Γλυκοπατάτα
- 120 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 10 γρ. Baking powder
- 10 γρ. Spicemix del mondo Massala
- 20 γρ. Spice oil τσίλι πάπρικα
- 2 τμχ Αυγά
- 100 ml Γάλα καρύδας
- Αλάτι
- Apple bacon
- 10 φέτες Καπνιστό bacon
- Gomasio κλασικό
- Aji mirasol
- Σιρόπι μήλου
- Chips polenta
- Σαλάτα καρότο
- 1 τμχ Καρότο
- 10 ml Ξύδι Kalamansi
- Fleur de sel
- Φρέσκα μυρώνια
- Sour cream
- Μαρμελάδα κόκκινης τομάτας κατά προτίμηση
Χρόνος προετοιμασίας: 24 ώρες & Χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Εκτέλεση:
- Ζύμη pancakes γλυκοπατάτας
- Τρίβουμε τις γλυκοπατάτες με χοντρό τρίφτη, αλατίζουμε και αφήνουμε να στραγγίσουν στο ψυγείο σε σουρωτήρι.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μας και αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μία μέρα για να καρυκευτεί καλά το μείγμα μας.
- Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, σε αντικολλητικό τηγάνι.
- Apple bacon
- Ψήνουμε στους 120 βαθμούς Κελσίου σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
- Με ένα πινέλο αλείφουμε το σιρόπι μήλου και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε αμέσως το μείγμα gomasio-aji mirasol για να κολλήσει πάνω όσο είναι ζεστό.
- Chips polenta
- Βράζουμε το νερό, προσθέτουμε την πολέντα, το ροζ πιπέρι και το αλάτι.
- Ανοίγουμε την πολέντα σε λεπτό φύλλο με πλάστη.
- Κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια με το χέρι και τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Σαλάτα καρότου
- Καθαρίζουμε το καρότο και κόβουμε σε φλούδες με τον αποφλοιωτή.
- Αλατίζουμε τη σαλάτα, προσθέτουμε το ξύδι kalamansi και λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Σερβίρουμε με μυρώνια και sour cream.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Canteen για τη φιλοξενία
Chef: Βαγγέλης Ασημακόπουλος
“To μότο μου είναι…δεν έχω μότο”