Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 2 μερίδες:
- 100 γρ. Κρέμα κόκκινου ραδικιού
- 24 γρ. Κρέμα τσουκνίδας
- Κελύφη σαλιγκαριών κατά προτίμηση
- Γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια κατά προτίμηση
- Χαβιάρι τρούφας κατά προτίμηση
- Για το πλιγούρι:
- 60 γρ. πλιγούρι χοντρό
- 100 ml νερό
- Για το σαλιγκάρι:
- 120 γρ. Σαλιγκάρια
- 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 2-3 φύλλα δάφνης
- 12 γρ. Τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης
- 150 ml κόκκινο κρασί
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Αλάτι- πιπέρι κατά βούληση
- Spicemix del mondo La Spezia κατά προτίμηση
- Fruit pepper λεμόνι κατά προτίμηση
- Φρέσκα αρωματικά της αρεσκείας μας (θυμάρι-βασιλικός-δυόσμος)
Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Ζεσταίνουμε το νερό και φουσκώνουμε το πλιγούρι.
- Σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Ρίχνουμε τον τοματοπολτό να γλυκίσει και σβήνουμε με το κόκκινο κρασί.
- Προσθέτουμε τα σαλιγκάρια.
- Αλατοπιπερώνουμε και πικάρουμε με το spicemix la spezia κατά βούληση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.
- Όταν είναι έτοιμο, τραβάμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πλιγούρι, το φρέσκο κρεμμύδι και τα φρέσκα αρωματικά.
Για τη λαχανίδα:
- Ζεματίζουμε τα φύλλα της λαχανίδας για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα κρυώνουμε, τα γεμίζουμε και τα τυλίγουμε σε ντολμά.
- Αχνίζουμε τους ντολμάδες για άλλα 4-5 λεπτά.
Για την κρέμα κόκκινου ραδικιού:
- Χτυπάμε την κρέμα κόκκινου ραδικιού σε μίξερ ή thermomix και διορθώνουμε την υφή με λίγο xantana
Για τον πουρέ άγριων χόρτων:
- Μπλανσάρουμε μια μικρή ποσότητα αντιδιών και ζοχών και τα χτυπάμε σε μίξερ ή thermomix μαζί με την κρέμα τσουκνίδας
- Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε ξύσμα και χυμό lime
- Διορθώνουμε την υφή με λίγο xantana και περνάμε από σήτα
Για το στήσιμο του πιάτου:
- Κάνουμε βάση με την κρέμα ραδικιού
- Τοποθετούμε τους ντολμάδες στο πιάτο και στήνουμε δίπλα τους κελύφη σαλιγκαριού με λίγη από την γέμιση.
- Διακοσμούμε με γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια, χαβιάρι τρούφας, πιπέρι με λεμόνι, πουρέ άγριων χόρτων και φύτρες
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Βαρύ Πεπόνι για τη φιλοξενία
Chef: Μιχάλης Αδαμίδης
«Και κάπως έτσι στο μαγαζί που ανδρώθηκα επαγγελματικά ήρθε η ώρα να αναλάβω την κουζίνα του»
Φιλοσοφία: «Η μαγειρική είναι πάθος, ταξίδια και όνειρα»
Το πιάτο θα το γευτείτε καθ’ όλη τη διάρκεια της νηστείας στο μαγαζί Βαρύ Πεπόνι