Συνταγές Guest Chef

Popeye’s Brunch

Κατηγορία: Brunch

Χρόνος προετοιμασίας: 18 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 3 λεπτά

Υλικά για 1 μερίδα

  1. 5 τμχ Αυγά
  2. 70 ml Γάλα
  3. 100 γρ. Αλεύρι
  4. 5 γρ. Baking powder
  5. Corn flour
  6. Πάνκο
  7. Σπανάκι
  8. 50 γρ. Nduja
  9. 50 ml Hollandaise
  10. 15 ml Spice oil καπνιστή πάπρικα χαλαπένο
  11. 10 γρ. Πάπρικα καπνιστή σε σκόνη
  12. 10 γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι
  13. 5 γρ. Πούδρα σπανάκι
  14. Φύτρες μουστάρδας

Εκτέλεση:

  1. Για το pancake φτιάχνουμε το μείγμα με το αυγό, το γάλα, το αλεύρι και το baking powder, ψήνουμε τρεις στρώσεις τη μία πάνω στην άλλη και κόβουμε με ορθογώνιο τσέρκι. Περνάμε από corn flour, αυγό, πάνκο και αποθηκεύουμε.
  2. Για την hollandaise, σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε μια κουταλιά της σούπας nduja, προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα σε σκόνη και το spice oil καπνιστή πάπρικα χαλαπένος και ομογενοποιούμε μαζί με την hollandaise.
  3. Τηγανίζουμε το pancake σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά.
  4. Φτιάχνουμε 3 αυγά ποσέ.
  5. Σοτάρουμε το σπανάκι με nduja για χρώμα και γεύση.
  6. Για το στήσιμο:
    1. Απλώνουμε την πούδρα σπανάκι.
    2. Τοποθετούμε το τηγανητό pancake.
    3. Προσθέτουμε το σπανάκι με την nduja και απο πάνω τα 3 αυγά ποσέ.
    4. Περιχύνουμε την κόκκινη hollandaise.
    5. Γαρνίρουμε με πούδρα σπανάκι, λιαστά τραγανά πεπερόνι και φύτρες από μουστάρδα.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Twenty one bistro bar για τη φιλοξενία.

Chefs: Αλέξης Σιδηρόπουλος

Tags: