Συνταγές Guest Chef

Ρυζόγαλο camouflage

Κατηγορία: Επιδόρπιο

Υλικά για 6 μερίδες:

  1. Για την κρέμα από φαγόπυρο:
    1. 150 γρ. Φαγόπυρο καβουρδισμένο
    2. 400 ml. Νερό
    3. 600 ml. Κρέμα γάλακτος 25% λιπαρά
    4. 70 γρ. Ζάχαρη
    5. 40 γρ. Corn flour
    6. 1 scoup espresso ρόφημα
  2. Για το ρυζόγαλο:
    1. 100 γρ Ρύζι Baldo
    2. 400 γρ Νερό
    3. 250 ml. Κρέμα γάλακτος
    4. 1 stick Βανίλια Μαδαγασκάρης (NEW)
    5. 30 ml. Κρέμα εσπεριδοειδών (NEW)
    6. 30 γρ. Αrrow root αλεσμένο
    7. 40 γρ. Zάχαρη
  3. Για το décor:
    1. Κρέμα εσπεριδοειδών (NEW)
    2. Crunch μαύρης σοκολάτας με espresso(NEW)
    3. Τραγανό φαγόπυρο (NEW)

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για την κρέμα φαγόπυρο :
    1. Βράζουμε το φαγόπυρο στο νερό για 15 λεπτά. 
    2. Στραγγίζουμε και κάνουμε σύβραση την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, τον espresso και δένουμε με το corn flour.
    3. Βάζουμε την κρέμα από το φαγόπυρο σε μεγάλο τσέρκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει για να  σταθεροποιηθεί .
    4. Μόλις σταθεροποιηθεί, ζεσταίνουμε το τσέρκι με ένα φλόγιστρο ώστε να διευκολύνουν την αποκόλληση του.
    5. Μόλις αφαιρέσουμε το τσέρκι από την κέρμα φαγόπυρο πουδράρουμε περιμετρικά με το Crunch μαύρης σοκολάτας με espresso.
  2. Για το ρυζόγαλο:
    1. Βράζουμε το ρύζι στο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μείνει το 1/3 του νερού.
    2. Στο ίδιο σκεύος ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη, το arrow root και την βανίλια Μαδαγασκάρης.
    3. Όταν δέσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα εσπεριδοειδών.
    4. Βάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα μικρότερο τσέρκι από αυτό του φαγόπυρου και το τοποθετούμε στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει για να  σταθεροποιηθεί .
    5. Μόλις σταθεροποιηθεί, ζεσταίνουμε το τσέρκι με ένα φλόγιστρο ώστε να διευκολύνουν την αποκόλληση του.
  3. Στήσιμο πιάτου:
    1. Χρωματίζουμε το πιάτο μας με την κρέμα εσπεριδοειδών. 
    2. Τοποθετούμε την κρέμα φαγόπυρο σε ένα σημείο και ξεφορμάρουμε το ρυζόγαλο ακριβώς από πάνω.
    3. Χρωματίζουμε το ρυζόγαλο με στερεά κομμάτια από την κρέμα εσπεριδοειδών.
    4. Τέλος ρίχνουμε το τραγανό φαγόπυρο.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Μoi Lounge Bar για τη φιλοξενία.

Chef: Μαργαρίτα Ιακωβίδου

Μότο: “Work in silence and let success make the noise!!”

Tags: