Κατηγορία: Επιδόρπιο
Υλικά για 6 μερίδες:
- Για την κρέμα από φαγόπυρο:
- 150 γρ. Φαγόπυρο καβουρδισμένο
- 400 ml. Νερό
- 600 ml. Κρέμα γάλακτος 25% λιπαρά
- 70 γρ. Ζάχαρη
- 40 γρ. Corn flour
- 1 scoup espresso ρόφημα
- Για το ρυζόγαλο:
- 100 γρ Ρύζι Baldo
- 400 γρ Νερό
- 250 ml. Κρέμα γάλακτος
- 1 stick Βανίλια Μαδαγασκάρης (NEW)
- 30 ml. Κρέμα εσπεριδοειδών (NEW)
- 30 γρ. Αrrow root αλεσμένο
- 40 γρ. Zάχαρη
- Για το décor:
- Κρέμα εσπεριδοειδών (NEW)
- Crunch μαύρης σοκολάτας με espresso(NEW)
- Τραγανό φαγόπυρο (NEW)
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για την κρέμα φαγόπυρο :
- Βράζουμε το φαγόπυρο στο νερό για 15 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και κάνουμε σύβραση την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, τον espresso και δένουμε με το corn flour.
- Βάζουμε την κρέμα από το φαγόπυρο σε μεγάλο τσέρκι και το τοποθετούμε στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί .
- Μόλις σταθεροποιηθεί, ζεσταίνουμε το τσέρκι με ένα φλόγιστρο ώστε να διευκολύνουν την αποκόλληση του.
- Μόλις αφαιρέσουμε το τσέρκι από την κέρμα φαγόπυρο πουδράρουμε περιμετρικά με το Crunch μαύρης σοκολάτας με espresso.
- Για το ρυζόγαλο:
- Βράζουμε το ρύζι στο νερό για 20 λεπτά μέχρι να μείνει το 1/3 του νερού.
- Στο ίδιο σκεύος ενσωματώνουμε την κρέμα γάλακτος τη ζάχαρη, το arrow root και την βανίλια Μαδαγασκάρης.
- Όταν δέσει το αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα εσπεριδοειδών.
- Βάζουμε το ρυζόγαλο σε ένα μικρότερο τσέρκι από αυτό του φαγόπυρου και το τοποθετούμε στο ψυγείο και περιμένουμε να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί .
- Μόλις σταθεροποιηθεί, ζεσταίνουμε το τσέρκι με ένα φλόγιστρο ώστε να διευκολύνουν την αποκόλληση του.
- Στήσιμο πιάτου:
- Χρωματίζουμε το πιάτο μας με την κρέμα εσπεριδοειδών.
- Τοποθετούμε την κρέμα φαγόπυρο σε ένα σημείο και ξεφορμάρουμε το ρυζόγαλο ακριβώς από πάνω.
- Χρωματίζουμε το ρυζόγαλο με στερεά κομμάτια από την κρέμα εσπεριδοειδών.
- Τέλος ρίχνουμε το τραγανό φαγόπυρο.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Μoi Lounge Bar για τη φιλοξενία.
Chef: Μαργαρίτα Ιακωβίδου
Μότο: “Work in silence and let success make the noise!!”