Κατηγορία: Ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 8 τεμάχια:
- 8 Στρείδια
- 3 ml Ξύδι τομάτας
- 0.5 γρ. Νιφάδες τομάτας
- 1 γρ. Πίκλα σέλινο
- Microgreens
- 3 ml Ξύδι passion fruit
- 1 γρ. Σχοινόπρασο
- 3 σταγόνες Tabasco
- 2 γρ. Κρεμμυδακια σε ροζ ξύδι
- 1 γρ. Πέρλες balsamico di Modena
- 0.5 γρ. Τσίλι σε ίνες (Asia, China)
- 2 ml Aceto balsamico με φράουλα (8 ετών)
- 2 γρ. Φρέσκια φράουλα
- 1 ml Λάδι δυόσμου
- 2 ml Alba Rosa, ροζ ξύδι βαλσάμικο (5 ετών)
- 1 γρ. Oyster pepper (Mediterranean, France)
- 2 γρ. Panco
- 2 γρ. Kimchi
- 1 γρ. Πέρλες yuzu
- 2 ml Σάλτσα ponzu
- 1 Φυλλαράκι άνιθο
- 1 γρ. Αυγά πέστροφας
- 1 ml Ξύδι kaffir lime
- 1 γρ. Λεμονοθύμαρο
- 1 γρ. Αυγά σολομού
- 1 Lime
- Τριμμένο πάγο
- Ξηρός πάγος
Εκτέλεση:
- Ξεπλένουμε καλά τα στρείδια να φύγει η άμμος.
- Τα ανοίγουμε προσεκτικά και τα καθαρίζουμε.
- Κόβουμε τον τένοντα και γυρνάμε ανάποδα.
- Τοποθετούμε τα υλικά της κάθε συνταγής σε κάθε στρείδι:
- Bloody Mary
- Ξύδι τομάτας
- Νιφάδες τομάτας
- 3 ml Νερό τομάτας
- Πίκλα σέλινο
- Microgreens
- Passional
- Ξύδι passion
- Σχοινόπρασο
- Σταγόνες Tabasco
- Microgreens
- Old school
- Κρεμμυδάκι σε ροζ ξύδι κρασιού
- Πέρλες σε Aceto balsamico
- Τσίλι ίνες
- Microgreens
- Strawberry field
- Aceto balsamico φράουλα
- Φρέσκια φράουλα
- Λάδι δυόσμου
- Microgreens
- Alba rossa
- Ξύδι Ρόζε alba rossa
- Oyster pepper
- Oh mama
- Panco
- Kimchi sauce
- Japan flavour
- Πέρλες yuzu
- Σάλτσα ponzu
- Φυλλαράκι άνιθο
- Αυγά πέστροφας
- Sour and salty
- Kaffir lime
- Λεμονοθύμαρο
- Αυγά σολομού
- Σερβίρουμε τα στρείδια με τριμμένο πάγο.
- Προαιρετικά χρησιμοποιούμε ξηρό πάγο για εφέ.
- Bloody Mary
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Ακροβόλι restaurant oyster bar για τη φιλοξενία.
Chef: Παναγιώτης Λιατόπουλος