Συνταγές Guest Chef

The “R” rule

Κατηγορία: Ορεκτικό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 8 τεμάχια:

  1. 8 Στρείδια
  2. 3 ml Ξύδι τομάτας
  3. 0.5 γρ. Νιφάδες τομάτας
  4. 1 γρ. Πίκλα σέλινο
  5. Microgreens
  6. 3 ml Ξύδι passion fruit
  7. 1 γρ. Σχοινόπρασο
  8. 3 σταγόνες Tabasco
  9. 2 γρ. Κρεμμυδακια σε ροζ ξύδι
  10. 1 γρ. Πέρλες balsamico di Modena
  11. 0.5 γρ. Τσίλι σε ίνες (Asia, China)
  12. 2 ml Aceto balsamico με φράουλα (8 ετών)
  13. 2 γρ. Φρέσκια φράουλα
  14. 1 ml Λάδι δυόσμου
  15. 2 ml Alba Rosa, ροζ ξύδι βαλσάμικο (5 ετών)
  16. 1 γρ. Oyster pepper (Mediterranean, France)
  17. 2 γρ. Panco
  18. 2 γρ. Kimchi
  19. 1 γρ. Πέρλες yuzu
  20. 2 ml Σάλτσα ponzu
  21. 1 Φυλλαράκι άνιθο
  22. 1 γρ. Αυγά πέστροφας
  23. 1 ml Ξύδι kaffir lime
  24. 1 γρ. Λεμονοθύμαρο
  25. 1 γρ. Αυγά σολομού
  26. 1 Lime
  27. Τριμμένο πάγο
  28. Ξηρός πάγος

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε καλά τα στρείδια να φύγει η άμμος.
  2. Τα ανοίγουμε προσεκτικά και τα καθαρίζουμε.
  3. Κόβουμε τον τένοντα και γυρνάμε ανάποδα.
  4. Τοποθετούμε τα υλικά της κάθε συνταγής σε κάθε στρείδι:
    1. Bloody Mary
      1. Ξύδι τομάτας
      2. Νιφάδες τομάτας
      3. 3 ml Νερό τομάτας
      4. Πίκλα σέλινο
      5. Microgreens
    2. Passional
      1. Ξύδι passion
      2. Σχοινόπρασο
      3. Σταγόνες Tabasco
      4. Microgreens
    3. Old school
      1. Κρεμμυδάκι σε ροζ ξύδι κρασιού
      2. Πέρλες σε Aceto balsamico
      3. Τσίλι ίνες
      4. Microgreens
    4. Strawberry field
      1. Aceto balsamico φράουλα
      2. Φρέσκια φράουλα
      3. Λάδι δυόσμου
      4. Microgreens
    5. Alba rossa
      1. Ξύδι Ρόζε alba rossa
      2. Oyster pepper
    6. Oh mama
      1. Panco
      2. Kimchi sauce
    7. Japan flavour
      1. Πέρλες yuzu
      2. Σάλτσα ponzu
      3. Φυλλαράκι άνιθο
      4. Αυγά πέστροφας
    8. Sour and salty
      1. Kaffir lime
      2. Λεμονοθύμαρο
      3. Αυγά σολομού
    9. Σερβίρουμε τα στρείδια με τριμμένο πάγο.
    10. Προαιρετικά χρησιμοποιούμε ξηρό πάγο για εφέ.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Ακροβόλι restaurant oyster bar για τη φιλοξενία.

Chef: Παναγιώτης Λιατόπουλος

Tags: