Συνταγές Guest Chef

The “R” rule

Κατηγορία: Ορεκτικό

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 8 τεμάχια:

  1. 8 Στρείδια
  2. 3 ml Ξύδι τομάτας
  3. 0.5 γρ. Νιφάδες τομάτας
  4. 1 γρ. Πίκλα σέλινο
  5. Microgreens
  6. 3 ml Ξύδι passion fruit
  7. 1 γρ. Σχοινόπρασο
  8. 3 σταγόνες Tabasco
  9. 2 γρ. Κρεμμυδακια σε ροζ ξύδι
  10. 1 γρ. Πέρλες balsamico di Modena
  11. 0.5 γρ. Τσίλι σε ίνες (Asia, China)
  12. 2 ml Aceto balsamico με φράουλα (8 ετών)
  13. 2 γρ. Φρέσκια φράουλα
  14. 1 ml Λάδι δυόσμου
  15. 2 ml Alba Rosa, ροζ ξύδι βαλσάμικο (5 ετών)
  16. 1 γρ. Oyster pepper (Mediterranean, France)
  17. 2 γρ. Panco
  18. 2 γρ. Kimchi
  19. 1 γρ. Πέρλες yuzu
  20. 2 ml Σάλτσα ponzu
  21. 1 Φυλλαράκι άνιθο
  22. 1 γρ. Αυγά πέστροφας
  23. 1 ml Ξύδι kaffir lime
  24. 1 γρ. Λεμονοθύμαρο
  25. 1 γρ. Αυγά σολομού
  26. 1 Lime
  27. Τριμμένο πάγο
  28. Ξηρός πάγος

Εκτέλεση:

  1. Ξεπλένουμε καλά τα στρείδια να φύγει η άμμος.
  2. Τα ανοίγουμε προσεκτικά και τα καθαρίζουμε.
  3. Κόβουμε τον τένοντα και γυρνάμε ανάποδα.
  4. Τοποθετούμε τα υλικά της κάθε συνταγής σε κάθε στρείδι:
    1. Bloody Mary
      • Ξύδι τομάτας
      • Νιφάδες τομάτας
      • 3 ml Νερό τομάτας
      • Πίκλα σέλινο
      • Microgreens
    2. Passional
      • Ξύδι passion
      • Σχοινόπρασο
      • Σταγόνες Tabasco
      • Microgreens
    3. Old school
      • Κρεμμυδάκι σε ροζ ξύδι κρασιού
      • Πέρλες σε Aceto balsamico
      • Τσίλι ίνες
      • Microgreens
    4. Strawberry field
      • Aceto balsamico φράουλα
      • Φρέσκια φράουλα
      • Λάδι δυόσμου
      • Microgreens
    5. Alba rossa
      • Ξύδι Ρόζε alba rossa
      • Oyster pepper
    6. Oh mama
      • Panco
      • Kimchi sauce
    7. Japan flavour
      • Πέρλες yuzu
      • Σάλτσα ponzu
      • Φυλλαράκι άνιθο
      • Αυγά πέστροφας
    8. Sour and salty
      • Kaffir lime
      • Λεμονοθύμαρο
      • Αυγά σολομού
    9. Σερβίρουμε τα στρείδια με τριμμένο πάγο.
    10. Προαιρετικά χρησιμοποιούμε ξηρό πάγο για εφέ.

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Ακροβόλι restaurant oyster bar για τη φιλοξενία.

Chef: Παναγιώτης Λιατόπουλος

Tags: