Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 20 λεπτά
Υλικά για 1 μερίδα:
- Σεφταλιά
- 200 gr. κιμά αρνίσιο
- 50 gr. Φρυγανίά χωρίς γλουτένη
- 1 Μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 Ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος
- 1 gr. Κανέλα καλεσμένη
- 1 gr. Fleur de seul
- 1 αρνίσια μπόλια
- Ρεβύθια
- 50gr. Μανιτάρια Famigliola
- 1 Κρεμμύδι
- 50 ml. Λευκό κρασί
- Για τις Κρέμες
- 20 gr. Σάλτσα rosolàta
- 15 gr. Πάστα μαύρου σκόρδου
- 2 Κρόκους αβγού
- 20 ml. Φυσικός χυμός λεμόνι
- 100 ml. Ηλιέλαιο
- Για τουιλ
- 30 gr. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 ml. Ηλιέλαιο
- 120 ml. Νερό
- 1 gr. Μαύρο χρώμα
Εκτέλεση:
- Για την Σεφτελία
- Ζυμώνουμε τον κιμά με όλα τα υλικά.
- Τυλίγουμε σε μπόλια, σε 2 ίσα μέρη.
- Για τα ρεβύθια
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κουταλιά ελαιόλαδο
- Προσθέτουμε τη ποικιλία 8 είδη μανιταριών.
- Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και τα αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Για τις σάλτσες
- Σε Ένα mixer χειρός βάζουμε ένα κρόκο αβγού, μια κουταλιά φυσικό χυμό λεμόνι, τη rosolata και μπλεντάρουμε. Μετά προσθέτουμε ηλιέλαιο
- Σε Ένα mixer χειρός βάζουμε ένα κρόκο αβγού, μια κουταλιά φυσικό χυμό λεμόνι, τη πάστα μαύρου σκόρδου, 50ml ηλιέλαιο και ανεβάζουμε μαγιονέζα.
- Για το τουίλ
- Μπλεντάρουμε όλα τα υλικά μαζί.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει και προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα που φτιάξαμε.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το εστιατόριο Musique Cafe and more για τη φιλοξενία.
Chef: Δημήτρης Βλάχος
Chef στο Musique cafe and more 10 χρόνια στο μαγαζί αυτό
MOTO: Το παν για ένα καλό πιάτο είναι το μεράκι και τα σωστά υλικά!