Συνταγές Guest Chef

WAFUsion

Κατηγορία: Ορεκτικό

Υλικά για 1 μερίδα:

  1. 120 γρ. USDA black angus flank
  2. 30 γρ. Wafu sauce
  3. 2 γρ. Fleur de sel I.G.P.
  4. 2 γρ. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
  5. 30 γρ. Μουστάρδα φραμπουάζ
  6. 20 γρ. Κρέμα βαλσάμικο με σμέουρο
  7. 1/2 κουτ. γλυκού Πέρλες ponzu
  8. 3 γρ. Cacao pepper μπαχάρι- βατόμουρο
  9. 400 γρ. Mix φρούτα του δάσους
  10. 100 γρ. Ζάχαρη
  11. Φρέσκα βρώσιμα λουλούδια και ρίζες.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά & Χρόνος εκτέλεσης: 3 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Καρυκεύουμε το USDA black angus flank φιλέτο μας με πιπέρι μαύρο “Lampong” και Fleur de sel. Ύστερα το βάζουμε μέσα στο Josper φούρνο.
  2. Tο βγάζουμε μετά από 6 λεπτά και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  3. Mαρινάρουμε to φιλέτο μας με Wafu sauce.
  4. Για τον αφρό φρούτων: Μπιμάρουμε τα Mix φρούτα του δάσους  με την ζάχαρη και έπειτα τα βάζουμε σε ένα σιφόν.
  5. Στήνουμε το πιάτο βάζοντας το κρέας στο κέντρο. Δεξιά και αριστερά του τοποθετούμε τη μουστάρδα φραμπουάζ και στα πλάγια κρέμα βαλσάμικο με σμέουρο. Τέλος τοποθετούμε τον αφρό και από πάνω πέρλες ponzu και cacao pepper μπαχάρι-βατόμουρο. Στο τέλος διακοσμούμε το πιάτο με φρέσκα βρώσιμα λουλούδια και ρίζες

Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί The Gardenista για τη φιλοξενία καθώς και την Αλίκη Συμεωνίδου και Γιώργο Κεραμίδα

Chef: Στέφανος Πρίσκας

O Στέφανος Πρίσκας εργάζεται στις κουζίνες 23 χρόνια και κάποιες σημαντικές του συνεργασίες ήταν όταν εργαζόταν στα ξενοδοχεία Pentelikon, Costa Navarino καθώς και στο Le Bristol στο Παρίσι.

Μότο: “Η καλύτερη πρώτη ύλη και με τον καλύτερο συνδυασμό.”

Tags: