Συνταγές Magna Carta Mixology

Bloody Hanbok

Κατηγορία: Build Up 

Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball

Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες 

Υλικά για 8 cocktail: 

  1. 480 ml Vodka
  2. 820 gr Τομάτα San Marzano
  3. 520 ml Σάλτσα Kimchi
  4. 180 ml Νερό
  5. 240 ml Φυσικός χυμός λεμόνι
  6. 40 gr Wasabi paste
  7. 80 ml Σάλτσα Worcester
  8. 6 gr Tapioca Maltodextrin
  9. Fleur de sel με φύκια (Africa, Madagascar)
  10. Verbena (Asia, Vietnam)
  11. Viking καπνιστό (Europe, Germany)
  12. Κρεμμυδάκια σε ροζ ξύδι
  13. 20 ml Ηλιέλαιο
  14. 15 gr Αλεύρι

Εκτέλεση: 

  1. Για το mix San Marzano / Kimchi :
    • Σε ένα thermomix τοποθετούμε 800 gr τομάτα San Marzano, την σάλτσα kimchi και 100 ml νερό και χτυπάμε στους 37 βαθμούς για 10 λεπτά.
    • Σουρώνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ενα φίλτρο V60, εμφιαλώνουμε και στην συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.
  2. Για το tuile τομάτας:
    • Χρησιμοποιώντας ενα ραβδομπλέντερ αναμειγνύουμε την υπόλοιπη τομάτα San Marzano, το νερό, το ηλιέλαιο και το αλεύρι.
    • Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
    • Mόλις εξατμιστεί όλη η υγρασία και σχηματιστεί το tuile, μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.

Αναλογίες: 

  1. 60 ml Vodka
  2. 120 ml San Marzano / Kimchi mix
  3. 30 ml Φυσικός χυμός λεμόνι
  4. Fleur de sel με φύκια (Africa, Madagascar)
  5. Verbena (Asia, Vietnam)
  6. 5 gr Wasabi paste
  7. 10 ml Σάλτσα Worcester
  8. Viking καπνιστό (Europe, Germany)
  9. Κρεμμυδάκι σε ροζ ξύδι

Tags: