Κατηγορία: Build Up
Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες
Υλικά για 8 cocktail:
- 480 ml Vodka
- 820 gr Τομάτα San Marzano
- 520 ml Σάλτσα Kimchi
- 180 ml Νερό
- 240 ml Φυσικός χυμός λεμόνι
- 40 gr Wasabi paste
- 80 ml Σάλτσα Worcester
- 6 gr Tapioca Maltodextrin
- Fleur de sel με φύκια (Africa, Madagascar)
- Verbena (Asia, Vietnam)
- Viking καπνιστό (Europe, Germany)
- Κρεμμυδάκια σε ροζ ξύδι
- 20 ml Ηλιέλαιο
- 15 gr Αλεύρι
Εκτέλεση:
- Για το mix San Marzano / Kimchi :
- Σε ένα thermomix τοποθετούμε 800 gr τομάτα San Marzano, την σάλτσα kimchi και 100 ml νερό και χτυπάμε στους 37 βαθμούς για 10 λεπτά.
- Σουρώνουμε το μείγμα χρησιμοποιώντας ενα φίλτρο V60, εμφιαλώνουμε και στην συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο.
- Για το tuile τομάτας:
- Χρησιμοποιώντας ενα ραβδομπλέντερ αναμειγνύουμε την υπόλοιπη τομάτα San Marzano, το νερό, το ηλιέλαιο και το αλεύρι.
- Σε ενα αντικολλητικό τηγάνι που έχει κάψει προσθέτουμε μια κουταλιά από το μείγμα και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία.
- Mόλις εξατμιστεί όλη η υγρασία και σχηματιστεί το tuile, μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αναλογίες:
- 60 ml Vodka
- 120 ml San Marzano / Kimchi mix
- 30 ml Φυσικός χυμός λεμόνι
- Fleur de sel με φύκια (Africa, Madagascar)
- Verbena (Asia, Vietnam)
- 5 gr Wasabi paste
- 10 ml Σάλτσα Worcester
- Viking καπνιστό (Europe, Germany)
- Κρεμμυδάκι σε ροζ ξύδι