Συνταγές Magna Carta

“Αγάπη μου δεν είναι αυτό που νομίζεις”

Κατηγορία: Σαλάτα

Υλικά για 5 μερίδες:

  1. Για τη πανακότα φέτας:
    1. 1 λίτρο Γάλα
    2. 450 γρ. Φέτα
    3. 15 γρ. Ιota gum (NEW)
  2. Για το γλάσο τομάτας:
    1. 750 γρ. Pomodorella
    2. 7 γρ. Kappa gum (NEW)
  3. Για τις σφαίρες φέτας: 
    1. 300 γρ. από την πανακότα φέτας
    2. 10 γρ. Νιφάδες τομάτας (NEW)
    3. 10 γρ. Χώμα πράσινης ελιάς Χαλκιδικής (NEW)
    4. 10 γρ Χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών (NEW)
  4. Για το ζωμό χωριάτικης:
    1. 40 ml. Ξύδι πιπεριάς (Espelette)
    2. 200 γρ. Αγγούρι
    3. 250 γρ. Τομάτες
    4. 100 γρ. Κρεμμύδι ξερό
    5. 40 γρ. Πράσινη πιπεριά
    6. 2 γρ. Xanthan gum (NEW)
    7. Αλάτι και ρίγανη 
  5. Για το αρωματικό λάδι ρίγανης:
    1. 100 ml. Λάδι από κουκούτσι σταφυλιού
    2. 20 γρ. Φρέσκια ρίγανη
  6. Για το στήσιμο της σαλάτας:
    1. 100 γρ. Ντοματίνια πολύχρωμα
    2. 20 γρ. Χώμα μαύρης ελιάς Καλαμών (NEW)
    3. 10 ml. Κρέμα βαλσάμικο με πέστο βασιλικού 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για την πανακότα φέτας:
    1. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το γάλα και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε την φέτα.
    2. Χτυπάμε στο μπίμερ και προσθέτουμε την iota gum και ξαναχτυπάμε.
    3. Φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και αποσύρουμε από την φωτιά
    4. Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου τοποθετούμε το μείγμα σε μεμβράνη για να δώσουμε το σχήμα που θέλουμε.
    5. Κρυώνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  2. Για το γλάσο τομάτας:
    1. Χτυπάμε την pomodorella στο mixer και την περνάμε από σίτα.
    2. Την τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι μαζί με την kappa gum, ανακατεύουμε και φέρνουμε σε βρασμό.
    3. Μόλις αρχίσει να κρυώνει λίγο το μείγμα περνάμε από μέσα την πανακότα φέτας για 5-6 φορές με την βοήθεια μιας οδοντογλυφίδας έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια μεμβράνη γύρω από την πανακότα.
  3. Για τις σφαίρες φέτας:
    1. Τοποθετούμε από το ίδιο μείγμα πανακότας σε φόρμες σιλικόνης με σχήμα σφαίρας και αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες έτσι ώστε να σταθεροποιηθούν.
    2. Περνάμε μια σφαίρα μέσα από το μείγμα νιφάδες τομάτας και χώμα μαύρης ελιάς και την άλλη σφαίρα από το χώμα πράσινης ελιάς.
  4. Για τον ζωμό χωριάτικης:
    1. Σε ένα blender τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός της Xanthan.
    2. Χτυπάμε πολύ καλά και σουρώνουμε από λεπτή σίτα έτσι ώστε να πάρουμε μόνο τα υγρά.
    3. Διορθώνουμε στη γεύση και δένουμε με την Xanthan.
  5. Για το αρωματικό λάδι ρίγανης:
    1. Μπλανσάρουμε τα φύλλα από την φρέσκια ρίγανη και τα στεγνώνουμε πολύ καλά.
    2. Έπειτα, σε ένα mixer χτυπάμε το λάδι με τα φύλλα ρίγανης και σουρώνουμε από λεπτή σίτα. 

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: