Κατηγορία: Street Food
Υλικά για 2 μερίδες:
- 2 φέτες από μοσχαρίσιο Rib Eye, 150 γρ. η κάθε μία
- 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
- 60 γρ. Κρέμα κόκκινου Ραδικιού
- 45 γρ. Ravigote sauce
- 30 γρ. Μαρμελάδα κρεμμυδιού με balsamico
- 20 γρ. Cornichons σε ξύδι από κρασί κομμένα σε φέτες
- 30 γρ. Τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού
- 4 ροδέλες ντομάτας
- 4 φέτες iceberg
- Αλάτι καπνιστό Δανίας κατά προτίμηση
- Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο κατά προτίμηση
- Για τις πατάτες country:
- 6 πατάτας baby βρασμένες και κομμένες σε τέταρτα
- 24 γρ. Καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
- 15 γρ. Spicemix del Mondo Mediterrane
- Αλάτι καπνιστό Δανίας κατά προτίμηση
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
- Για τη σάλτσα καπνιστής πάπρικας:
Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σε ένα σχαροτήγανο ή στο γκριλ ψήνουμε το rib eye αφού το έχουμε μαρινάρει με αλάτι καπνιστό Δανίας και πιπέρι “Lampong” αλεσμένο.
- Το ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
- Στη συνέχεια, χωρίς να καθαρίσουμε το γκριλ, περνάμε και τις φέτες του ψωμιού κερδίζοντας γεύση. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζουμε.
- Τέλος, συναρμολογούμε το sandwich με όλα τα υλικά, με όποια σειρά θέλουμε (Ravigote sauce, κρέμα ραδικιού, μαρμελάδα κρεμμυδιού, cornichon και τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού)
- Κόβουμε το sandwich στη μέση για να είναι ευδιάκριτα τα υλικά και το ψήσιμο του steak και σερβίρουμε με πατάτες country και σάλτσα καπνιστής πάπρικας.
- Πατάτες country:
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και μόλις το λάδι κάψει καλά τοποθετούμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και γίνουν τραγανές.
- Έπειτα, με μια αράχνη τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τα υπόλοιπα υλικά μέσα και τις ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε αλάτι καπνιστό Δανίας και τις σερβίρουμε.
- Σάλτσα Καπνιστής Πάπρικας:
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ravigote sauce και την καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας
Pingback: Κουζίνα Fusion - Magna Carta