Συνταγές Magna Carta

American steak sandwich

Κατηγορία: Street Food

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 2 φέτες από μοσχαρίσιο Rib Eye, 150 γρ. η κάθε μία
  2. 4 φέτες χωριάτικο ψωμί
  3. 60 γρ. Κρέμα κόκκινου Ραδικιού
  4. 45 γρ. Ravigote sauce
  5. 30 γρ. Μαρμελάδα κρεμμυδιού με balsamico
  6. 20 γρ. Cornichons σε ξύδι από κρασί κομμένα σε φέτες 
  7. 30 γρ. Τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού
  8. 4 ροδέλες ντομάτας
  9. 4 φέτες iceberg
  10. Αλάτι καπνιστό Δανίας κατά προτίμηση
  11. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο κατά προτίμηση
  12. Για τις πατάτες country:
    1. 6 πατάτας baby βρασμένες και κομμένες σε τέταρτα
    2. 24 γρ. Καπνιστή πάπρικα σε σκόνη 
    3. 15 γρ. Spicemix del Mondo Mediterrane
    4. Αλάτι καπνιστό Δανίας κατά προτίμηση
    5. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
  13. Για τη σάλτσα καπνιστής πάπρικας:
    1. 90 γρ. Ravigote sauce
    2. 24 γρ. Καπνιστή πάπρικα σε σκόνη

Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα σχαροτήγανο ή στο γκριλ ψήνουμε το rib eye αφού το έχουμε μαρινάρει με αλάτι καπνιστό Δανίας και πιπέρι “Lampong” αλεσμένο.
  2. Το ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά και το αφήνουμε να ξεκουραστεί.
  3. Στη συνέχεια, χωρίς να καθαρίσουμε το γκριλ, περνάμε και τις φέτες του ψωμιού κερδίζοντας γεύση. Μόλις πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζουμε.
  4. Τέλος, συναρμολογούμε το sandwich με όλα τα υλικά, με όποια σειρά θέλουμε (Ravigote sauce, κρέμα ραδικιού, μαρμελάδα κρεμμυδιού, cornichon και τηγανητές νιφάδες κρεμμυδιού)
  5. Κόβουμε το sandwich στη μέση για να είναι ευδιάκριτα τα υλικά και το ψήσιμο του steak και σερβίρουμε με πατάτες country και σάλτσα καπνιστής πάπρικας.
  6. Πατάτες country:
    1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε ηλιέλαιο και μόλις το λάδι κάψει καλά τοποθετούμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα και γίνουν τραγανές.
    2. Έπειτα, με μια αράχνη τις μεταφέρουμε σε ένα μπολ στο οποίο έχουμε βάλει τα υπόλοιπα υλικά μέσα και τις ανακατεύουμε.
    3. Προσθέτουμε αλάτι καπνιστό Δανίας και τις σερβίρουμε.
  7. Σάλτσα Καπνιστής Πάπρικας:
    1. Χτυπάμε στο μίξερ τη ravigote sauce και την καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: