Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 4 άτομα:
- 60 γρ. Αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών (5 είδη)
- 400 γρ. Σολομός φιλέτο
- 100 γρ. Καλαμπόκια baby
- 300 γρ. Soya & black pepper sauce
- 100 γρ. Ξύδι ανανά
- 50 γρ. Ελαιόλαδο
- 100 γρ. Saba
- 200 γρ. Αλάτι χοντρό με φύκια
- 100 γρ. Bouquet garni με 4 είδη φύκια
- 200 γρ. Ζάχαρη
- 20 γρ. Νιφάδες σπιρουλίνας
- 25 γρ. Πέρλες σόγιας
- 2 τμχ Ραπανάκια
- 100 γρ. Κόκκινη κινόα
- 1 τμχ Αγγούρι
- 1 τμχ Lime
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών:
- Σε ένα σκεύος τοποθετούμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών και με χλιαρό νερό τη μουλιάζουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
- Στη συνέχεια τη μπλανσάρουμε για ένα λεπτό και την κρυώνουμε αμέσως σε νερό με πάγο.
- Για το dressing σόγιας:
- Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τη σάλτσα soya & black pepper, το ξύδι ανανά, το saba και το ελαιόλαδο.
- Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Για τον παστό σολομό:
- Σε ένα ταψί προσθέτουμε το αλάτι χοντρό με τα φύκια, το bouquet garni, τις νιφάδες σπιρουλίνας, το ξύσμα από ένα lime και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
- Τοποθετούμε το σολομό στο ταψί και το “θάβουμε” με το μείγμα.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
- Μέτα από τις 3 ώρες βγάζουμε το σολομό από το μείγμα και το ξεπλένουμε καλά με νερό.
- Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
- Για την κινόα:
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε την κόκκινη κινόα και βράζουμε για 12-15 λεπτά.
- Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
- Για το αγγουράκι τουρσί:
- Σε ένα μαντολίνο κόβουμε το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
- Τοποθετούμε τις λωρίδες από το αγγουράκι σε ένα σκεύος και μαρινάρουμε με το dressing σόγιας για 1 ώρα περίπου.
- Σε μια μπασίνα προσθέτουμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών, την κινόα, τα baby καλαμπόκια, τον παστό σολομό και το dressing σόγιας.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας.
- Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα βαθύ πιάτο.
- Γαρνίρουμε με ραπανάκια κομμένα σε φέτες, πέρλες σόγιας, το αγγουράκι τουρσί και έξτρα σολομό.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας