Συνταγές Magna Carta

Ασιατική σαλάτα με φύκια, παστό σολομό & dressing σόγιας

Κατηγορία:  Ορεκτικό

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 60 γρ. Αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών (5 είδη)
  2. 400 γρ. Σολομός φιλέτο
  3. 100 γρ. Καλαμπόκια baby
  4. 300 γρ. Soya & black pepper sauce
  5. 100 γρ. Ξύδι ανανά
  6. 50 γρ. Ελαιόλαδο
  7. 100 γρ. Saba
  8. 200 γρ. Αλάτι χοντρό με φύκια
  9. 100 γρ. Bouquet garni με 4 είδη φύκια
  10. 200 γρ. Ζάχαρη
  11. 20 γρ. Νιφάδες σπιρουλίνας
  12. 25 γρ. Πέρλες σόγιας
  13. 2 τμχ Ραπανάκια
  14. 100 γρ. Κόκκινη κινόα
  15. 1 τμχ Αγγούρι
  16. 1 τμχ Lime

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών:
    1. Σε ένα σκεύος τοποθετούμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών και με χλιαρό νερό τη μουλιάζουμε για περίπου 15-20 λεπτά.
    2. Στη συνέχεια τη μπλανσάρουμε για ένα λεπτό και την κρυώνουμε αμέσως σε νερό με πάγο.
  2. Για το dressing σόγιας:
    1. Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τη σάλτσα soya & black pepper, το ξύδι ανανά, το saba και το ελαιόλαδο.
    2. Τα χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Για τον παστό σολομό:
    1. Σε ένα ταψί προσθέτουμε το αλάτι χοντρό με τα φύκια, το bouquet garni, τις νιφάδες σπιρουλίνας, το ξύσμα από ένα lime και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε καλά.
    2. Τοποθετούμε το σολομό στο ταψί και το “θάβουμε” με το μείγμα.
    3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
    4. Μέτα από τις 3 ώρες βγάζουμε το σολομό από το μείγμα και το ξεπλένουμε καλά με νερό.
    5. Στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
    6. Κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  4. Για την κινόα:
    1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε την κόκκινη κινόα και βράζουμε για 12-15 λεπτά.
    2. Σουρώνουμε και κρυώνουμε με τρεχούμενο νερό.
  5. Για το αγγουράκι τουρσί:
    1. Σε ένα μαντολίνο κόβουμε το αγγουράκι σε λεπτές φέτες και στη συνέχεια με ένα μαχαίρι κόβουμε σε λεπτές λωρίδες.
    2. Τοποθετούμε τις λωρίδες από το αγγουράκι σε ένα σκεύος και μαρινάρουμε με το dressing σόγιας για 1 ώρα περίπου.
  6. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε την αφυδατωμένη σαλάτα φυκιών, την κινόα, τα baby καλαμπόκια, τον παστό σολομό και το dressing σόγιας.
  7. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μας.
  8. Τοποθετούμε τη σαλάτα σε ένα βαθύ πιάτο.
  9. Γαρνίρουμε με ραπανάκια κομμένα σε φέτες, πέρλες σόγιας, το αγγουράκι τουρσί και έξτρα σολομό.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: