Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 720 γρ. Φιλέτο από φρέσκο μπακαλιαρο
- 350 γρ. Σάλτσα Pomodorella
- 130 ml Spice oil τσίλι – πάπρικα
- 200 γρ. Caponata
- 60 γρ. Perla Rossa
- 60 γρ. Kίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
- 120 γρ. Γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια
- 40 γρ. Κάπαρη με κοτσάνι
- 500 γρ. Πατάτες
- 30 γρ. Πάστα λευκού σκορδου
- 20 γρ. Oro nobile, λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 10 γρ. Green fresh & salted pepper
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη pomodorella, τη caponata, λίγο ελαιόλαδο και 200 ml νερό. Μαγειρευουμε για 15 λεπτά και έπειτα, διορθώνουμε στο αλάτι.
- Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τη σάλτσα που φτιάξαμε και από πάνω το μπακαλιάρο αφού τον έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Προσθέτουμε τα λευκά γλυκόξινα κρεμμύδια και το βάζουμε στον φουρνο στους 185 βαθμούς για 20 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε τη Perla Rossa και τα κίτρινα ημιλιαστα τοματίνια και ψήνουμε για αλλά 5 λεπτά.
- Όταν τα βγάλουμε από τον φουρνο προσθέτουμε τη κάπαρη με κοτσάνι και το green fresh and salted pepper.
- Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, τοποθετούμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετουμε σε ένα μεγάλο μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι.
- Τέλος, προσθέτουμε τη πάστα λευκού σκορδου, το oro nobile, αλάτι , πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Costos SA & Kitch&Bar για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.