Συνταγές Magna Carta

Bloody cod

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 720 γρ. Φιλέτο από φρέσκο μπακαλιαρο
  2. 350 γρ. Σάλτσα Pomodorella 
  3. 130 ml Spice oil τσίλι – πάπρικα 
  4. 200 γρ. Caponata 
  5. 60 γρ. Perla Rossa 
  6. 60 γρ. Kίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
  7. 120 γρ. Γλυκόξινα λευκά κρεμμύδια
  8. 40 γρ. Κάπαρη με κοτσάνι
  9. 500 γρ. Πατάτες 
  10. 30 γρ. Πάστα λευκού σκορδου
  11. 20 γρ. Oro nobile, λευκό ξύδι βαλσάμικο
  12. 10 γρ. Green fresh & salted pepper

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τη pomodorella, τη caponata, λίγο ελαιόλαδο και 200 ml νερό. Μαγειρευουμε για 15 λεπτά και έπειτα, διορθώνουμε στο αλάτι.
  2. Σε ένα πυρίμαχο σκεύος τοποθετούμε τη σάλτσα που φτιάξαμε και από πάνω το μπακαλιάρο αφού τον έχουμε αλατοπιπερώσει.
  3. Προσθέτουμε τα λευκά γλυκόξινα κρεμμύδια και το βάζουμε στον φουρνο στους 185 βαθμούς για 20 λεπτά.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τη Perla Rossa και τα κίτρινα ημιλιαστα τοματίνια και ψήνουμε για αλλά 5 λεπτά.
  5. Όταν τα βγάλουμε από τον φουρνο προσθέτουμε τη κάπαρη με κοτσάνι και το green fresh and salted pepper.
  6. Σε μια κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό που βράζει, τοποθετούμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Σουρώνουμε τις πατάτες και τις τοποθετουμε σε ένα μεγάλο μπολ και λιώνουμε με ένα πιρούνι.
  8. Τέλος, προσθέτουμε τη πάστα λευκού σκορδου, το oro nobile, αλάτι , πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε. 

Ευχαριστούμε τις εταιρείες Costos SA & Kitch&Bar για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

costos logo 1
Λογότυπο χορηγού Kitch&Bar
Tags: