Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 2 μερίδες:
- 250 γρ. φιλέτο τόνου
- 200 γρ. ρύζι Sushi
- 100 γρ. καλαμπόκι βρασμένο κομμένο σε φέτες
- 5 γρ. λάδι τσίλι
- 10 γρ. λάδι από σουσάμι
- 5 γρ. σουσάμι μαύροι σπόροι
- 20 γρ. ξύδι με τζίντζερ
- 15 γρ. spicemix del mondo Nordic
- 5 γρ. τσίλι σε ροδέλες
- 100 γρ. τσίλι πάστα
- 150 γρ. tropical sauce
- 80 γρ. worcester sauce
- 5 γρ. gomasio κλασικό
- 10 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. νερό
Χρόνος Παρασκευής: 10 λεπτά προετοιμασία + 5 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Βράζουμε το ρύζι για σούσι σε 250γρ νερό κ στη συνέχεια το αφήνουμε να κρυώσει.
- Στη συνέχεια σε ένα μικρό τηγάνι λιώνουμε την ζαχαρη με 10 γρ ξύδι τζίντζερ κ έπειτα περιχυνουμε το ρύζι ανακατεύοντας το.
- Κόβουμε τον τόνο σε χοντρά κομμάτια κ τα τοποθετουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέτουμε το λάδι σουσαμιου, το ξίδι τζίντζερ, το spice mix del mondo nordic, τα chili rings,το λάδι τσίλι, την Worcester sauce, το μαυρο σουσάμι κ το γκομασιο.
- Ανακατεύουμε κ αφήνουμε να μαριναριστει ο τόνο για μερικά λεπτά.
- Έπειτα ψήνουμε τα καλαμπόκια, σερβίρουμε την πάστα τσίλι και την tropical sauce σε μικρά μπολ για συνοδευτικά κ σε μια πιατέλα τοποθετουμε το ρύζι κ από πάνω το μείγμα με τον μαριναρισμένο τόνο!
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας