Συνταγές Magna Carta

Easter lamb story

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 1500γρ. Καρέ αρνίσιο γαλλικής κοπής 
  2. 1 Σκελίδα σκόρδο
  3. 2 Μεγάλα κρεμμύδια 
  4. 100γρ. Βούτυρο
  5. Λίγο Θυμάρι φρέσκο 
  6. 1τμχ. λαχανίδα
  7. 40γρ. Φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα 
  8. 30ml. Χυμό Lime
  9. 20γρ. Πούδρα Matcha  
  10. 200γρ. Κινόα – πληγούρι 
  11. 120γρ. Φέτες αγκινάρες trifolatti
  12. 220γρ. Μαρινάτα Mint & Rosemary 
  13. 150γρ. Φάβα αρακά  
  14. 60γρ. Κρεμμύδια σε ροζ ξύδι 
  15. 400ml Σάλτσα 4 Season fruit
  16. 100ml Gravy
  17. 40γρ. Crumble θυμάρι-μέλι 
  18. 15γρ. Chopped bears garlic 
  19. 40γρ. Burgundy
  20. 250γρ. Φρυγανιά χωρίς γλουτένη 
  21. Fleur de sel
  22. Πιπέρι μαύρο Sarawak

Εκτέλεση:

  1. Aλατο-πιπερώνουμε το αρνίσιο καρέ και το σωτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει καλό χρώμα προσθέτουμε το βούτυρο, το σκόρδο, και το θυμάρι και συνεχίζουμε να σοτάρουμε για περίπου 5’-7’ βρέχοντας με ένα κουτάλι το καρέ με το λιωμένο βούτυρο. Τέλος, αφήνουμε να ξεκουραστεί το καρέ σε μια σχάρα για 10 λεπτά. 
  2. Στον κάδο ενός μίξερ τοποθετούμε τη πούδρα Matcha, το chopped bear’s garlic, το Burgundy και την φρυγανιά χωρίς γλουτένη και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργήσουμε μια πράσινη πούδρα με την οποία θα πανάρουμε την εξωτερική πλευρά από το αρνίσιο καρέ πριν το κόψουμε. 
  3. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε το μείγμα  κινόα-πλιγούρι και το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει, σουρώνουμε & το προσθέτουμε σε μια μπασίνα μαζί με τα ψιλοκομμένα μανιτάρια ( τα οποία τα έχουμε σωτάρει ελαφρώς), τις φέτες αγκινάρες trifolati, τον χυμό lime, αλάτι και πιπέρι και τα ομογενοποιούμε. Έπειτα, σε μια άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τα φύλλα από την λαχανίδα για 3’-4’ και αμέσως σε νερό με πάγο για να κρυώσουν και να κρατήσουν το χρώμα τους. Μετά, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τα κόβουμε με ένα κουπάτ σε στρογγυλό σχήμα. Τέλος, τοποθετούμε την γέμιση στην λαχανίδα & την διπλώνουμε στην μέση έτσι ώστε να φτιάξουμε ένα “Ραβιόλι”. 
  4. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το κρεμμύδι και με λίγο ελαιόλαδο, το σωτάρουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Έπειτα, προσθέτουμε τη πράσινη φάβα αρακά και την σωτάρουμε και αυτή για μερικά λεπτά, προσθέτουμε νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 50 λεπτά περίπου. Τέλος, με ένα ραβδομπλεντερ χτυπάμε την φάβα μέχρι να δημιουργήσουμε μια λεία κρέμα, διορθώνουμε στο αλάτι και προσθέτουμε λίγο χυμό lime. Αφήνουμε τη φάβα να κρυώσει και την τοποθετούμε σε ένα σκουίζερ.
  5. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την σάλτσα 4 season, τη gravy και σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα. 
  6. Τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας το πιάτο με crumble Θυμάρι-μέλι και κρεμμύδια σε ροζ ξύδι. 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT & DIPNOCERMICS για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: