Συνταγές Magna Carta

Φαλάφελ μπακαλιάρου με πράσινο κάρυ και τηγανητό μαύρο ρύζι

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 6 μερίδες:

  1. 200 γρ. Κρέμα ρεβυθιού
  2. 200 γρ. Ρεβύθια (ελαφρώς ψιλοκομμένα)
  3. 500 γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου ψιλοκομμένο
  4. 150 γρ. Αλεύρι
  5. 450 γρ. Kumar’s πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ
  6. 150 γρ. Mole Yucatan Sauce
  7. 100 γρ. Gomasio Πράσινα Βότανα 
  8. 300 γρ. Πληγούρι χονδρό
  9. 300 γρ. Ρύζι Venere 
  10. 100 γρ. Πέστο λεμόνι
  11. 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
  12. 5 αυγά
  13. 200 ml Ελαιόλαδο
  14. Αλάτι
  15. Πιπέρι
  16. Αλεύρι και αυγό για το πανάρισμα

Χρόνος Παρασκευής:2 ώρες και 40 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα ρεβυθιού, τα ρεβύθια , το φιλέτο μπακαλιάρου, το αλεύρι και 100 γραμμάρια πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ.
  2. Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε το φαλάφελ.
  3. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
  4. Μόλις κρυώσει το μείγμα, πλάθουμε τα φαλάφελ και τα πανάρουμε σε αλεύρι, αυγό και gomasio πράσινα βότανα ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδικασία παναρίσματος.
  5. Τέλος, τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  6. Για το τηγανητό ρύζι με πλιγούρι:
    1. Βράζουμε το μαύρο ρύζι για 20 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό.
    2. Μουλιάζουμε το πληγούρι σε ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει.
    3. Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα δύο υλικά σε ένα wok και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου.
    4. Τέλος, προσθέτουμε το πέστο λεμόνι και σερβίρουμε.
  7. Για το πράσινο κάρυ:
    1. Αραιώνουμε το πράσινο ταϊλανδέζικο κάρυ με 100ml ζωμό κοτόπουλο και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση.
  8. Για το σερβίρισμα, περνάμε τα φαλάφελ σε σουβλάκι και τα τοποθετούμε πάνω από το πράσινο κάρυ. Συνοδεύουμε με mexican mole yucatan, lime και πίτες.
Tags: