Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 6 μερίδες:
- 200 γρ. Κρέμα ρεβυθιού
- 200 γρ. Ρεβύθια (ελαφρώς ψιλοκομμένα)
- 500 γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου ψιλοκομμένο
- 150 γρ. Αλεύρι
- 450 γρ. Kumar’s πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ
- 150 γρ. Mole Yucatan Sauce
- 100 γρ. Gomasio Πράσινα Βότανα
- 300 γρ. Πληγούρι χονδρό
- 300 γρ. Ρύζι Venere
- 100 γρ. Πέστο λεμόνι
- 100 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
- 5 αυγά
- 200 ml Ελαιόλαδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι και αυγό για το πανάρισμα
Χρόνος Παρασκευής:2 ώρες και 40 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε την κρέμα ρεβυθιού, τα ρεβύθια , το φιλέτο μπακαλιάρου, το αλεύρι και 100 γραμμάρια πράσινο ταϋλανδέζικο κάρυ.
- Ανακατεύουμε καλά το μείγμα μέχρι να σφίξει και να μπορούμε να πλάσουμε το φαλάφελ.
- Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Μόλις κρυώσει το μείγμα, πλάθουμε τα φαλάφελ και τα πανάρουμε σε αλεύρι, αυγό και gomasio πράσινα βότανα ακολουθώντας τη συνηθισμένη διαδικασία παναρίσματος.
- Τέλος, τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
- Για το τηγανητό ρύζι με πλιγούρι:
- Βράζουμε το μαύρο ρύζι για 20 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό.
- Μουλιάζουμε το πληγούρι σε ζεστό νερό μέχρι να φουσκώσει.
- Στη συνέχεια ενσωματώνουμε τα δύο υλικά σε ένα wok και σε πολύ δυνατή φωτιά σοτάρουμε για 3-4 λεπτά περίπου.
- Τέλος, προσθέτουμε το πέστο λεμόνι και σερβίρουμε.
- Για το πράσινο κάρυ:
- Αραιώνουμε το πράσινο ταϊλανδέζικο κάρυ με 100ml ζωμό κοτόπουλο και σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο με μια κουταλιά γιαούρτι στη μέση.
- Για το σερβίρισμα, περνάμε τα φαλάφελ σε σουβλάκι και τα τοποθετούμε πάνω από το πράσινο κάρυ. Συνοδεύουμε με mexican mole yucatan, lime και πίτες.