Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 1 μερίδα:
- 200 γρ. Φιλέτο μαγιάτικο
- 15 γρ. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών (trifolati)
- 15 γρ. Πορτσίνι Τrifolati
- 30 γρ. Κορυφές από πράσινα σπαράγγια
- 30 γρ. Κρέμα πορτσίνι
- 20 γρ. Βούτυρο με τρούφα
- Λάδι πορτσίνι κατά προτίμηση
- 10 γρ. Carpaccio μαύρης τρούφας
- 70 γρ. Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι μπλε Περσίας
- Season Pepper Άγρια μανιτάρια κατά προτίμηση
Χρόνος Παρασκευής: 25 λεπτά
Εκτέλεση:
- Αλατίζουμε το φιλέτο μαγιάτικο με το μπλε αλάτι Περσίας και το σοτάρουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι από όλες τις πλευρές προσθέτοντας στο τέλος το βούτυρο με τρούφα.
- Μόλις είναι έτοιμο το αφαιρούμε από το τηγάνι και το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το carpaccio μαύρης τρούφας δημιουργώντας μια στρώση στην πάνω πλευρά του φιλέτου.
- Έπειτα σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την κρέμα πορτσίνι μαζί με την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια βελούδινη σάλτσα.
- Στη συνέχεια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σωτάρουμε τα σπαράγγια μαζί με τα πορτσίνι trifolati και τα 8 είδη, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο βούτυρο με τρούφα.
- Τέλος, στήνουμε το πιάτο και γαρνίρουμε με μερικές σταγόνες λάδι πορτσίνι και με season pepper άγρια μανιτάρια.