Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4-6 μερίδες:
- 450 γρ. Φύλλο σφολιάτας
- 1.5 κιλό Μοσχαρίσιο φιλέτο δεμένο με σπάγκο
- 50 ml Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- Αλάτι
- Season pepper άγρια μανιτάρια
- 1 Κρόκο αυγού
- 10 φέτες προσούτο
- Για το μείγμα μανιταριών:
- 500 γρ. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών (trifolati)
- 200 γρ. Κρέμα ταρτουφάτα σκούρα
- 60 γρ. Λευκό κρασί
- Αλάτι, Πιπέρι
- Για τη μους κοτόπουλο:
- 1/2 Στήθος κοτόπουλο
- 1 Ασπράδι αυγού
- 300 γρ. Κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, Πιπέρι
- Για τις πατάτες κονφί:
- 10-12 Πατάτες μικρού μεγέθους καθαρισμένες & χαραγμένες
- 30 γρ. Spicemix Vadouvan
- 300 ml Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- Αλάτι, Πιπέρι
- Για το πλιγούρι:
- 150 γρ. Πλιγούρι χονδρό
- 100 γρ. Mix φρούτα του δάσους
- 20 ml Ξύδι φραμπουάζ
- 120 γρ. Κάστανα ψιλοκομμένα
- 30 γρ. Μαρμελάδα κρεμμυδιού με balsamico
- Cacao pepper μπαχάρι βατόμουρο
- Ελαιόλαδο, Αλάτι
- Για τη σάλτσα άγριων φρούτων:
- Για τη σάλτσα μανιταριών:
Χρόνος προετοιμασίας: 12 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 1 ώρα και 30 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σ’ ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά τοποθετούμε το κραμβέλαιο και σωτάρουμε το μοσχαρίσιο φιλέτο αφού το έχουμε αλατοπιπερώσει καλά.
- Αποσύρουμε από το τηγάνι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Σ’ ένα μίξερ τοποθετούμε την ποικιλία 8 είδη μανιταριών μαζί με την σκούρα ταρτουφάτα και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι και το σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά αφού πρώτα σβήσουμε με λευκό κρασί.
- Σ’ ένα μίξερ τοποθετούμε το στήθος κοτόπουλο, το ασπράδι αυγού και την κρέμα γαλακτος και χτυπάμε μέχρι να πάρει τη μορφή μιας αφράτης μους.
- Στη συνέχεια ομογενοποιούμε τη μους με το μείγμα μανιταριών.
- Απλώνουμε μια μεμβράνη στον πάγκο και απλώνουμε επάνω τις φέτες προσούτο χωρίς κενό μεταξύ τους.
- Απλώνουμε πάνω στις φέτες προσούτο το μείγμα μανιταριών.
- Τοποθετούμε στο κέντρο το μοσχαρίσιο φιλέτο και το τυλίγουμε φτιάχνοντας ένα σφιχτό ρολό.
- Τοποθετούμε στο ψυγείο ιδανικά για 8 – 10 ώρες.
- Έπειτα, τυλίγουμε το ρόλο με τη σφολιάτα.
- Αλοίφουμε με τον κρόκο αυγού και ψήνουμε για 25 – 35 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Για τις πατάτες κονφί:
- Καρυκεύουμε τις πατάτες με αλάτι, πιπέρι και vadouvan και τις τοποθετούμε σ’ ένα ταψί προσθέτοντας το κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου.
- Ψήνουμε στους 120 – 150 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.
- Για το πλιγούρι:
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε το πλιγούρι και το σκεπάζουμε με βραστό νερό.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε μέχρι να φουσκώσει.
- Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε.
- Για τη σάλτσα άγριων φρούτων:
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει η ζαχαρη και να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
- Για τη σάλτσα μανιταριών:
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεστάνουμε τη σάλτσα gravy.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια.
- Τέλος προσθέτουμε το λάδι τρούφας.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας