Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 20 μερίδες:
- 1 κιλό Ρύζι Carnaroli
- 500 ml Ζωμός ψαριού
- 5 γρ. Κρεμμύδι εσαλότ
- 200 ml Λευκό κρασί
- 1200 γρ. Σουπιά
- Season pepper φύκια λεμόνι
- Τζίντζερ αλεσμένο
- Λεμονόχορτο αλεσμένο
- 200 γρ. Παρμεζάνα
- 40 γρ. Βούτυρο
Εκτέλεση:
- Ζεστάνετε ελαφρά το λευκό κρασί.
- Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια εσαλότ με τη σουπιά σε λάδι μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέστε το ρύζι Carnaroli και σοτάρετε ελαφρώς.
- Προσθέστε το κρασί και ανακατέψτε μέχρι να εξατμιστεί.
- Προσθέστε το ζεστό ζωμό λίγο λίγο μέχρι να μαγειρευτεί το ριζότο (περίπου 20 λεπτά) και προσθέστε και το τζίντζερ και το λεμονόχορτο.
- Κατεβάστε το ριζότο από τη φωτιά και προσθέστε, Season pepper φύκια λεμόνι, παρμεζάνα και βούτυρο.