Συνταγές Magna Carta

Γεμιστά conchiglioni με ραγού σεϊτάν και κρέμα τόφου

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 200 γρ. Ραγού Σεϊτάν
  2. 500 γρ. Conchiglioni rigati
  3. 500 γρ. Σάλτσα Πομοντορέλα
  4. 20 γρ. Τοματοπολτός διπλής συμπύκνωσης
  5. 200 γρ. Κρέμα τόφου
  6. 20 γρ. SABA Reduction μούστου (πετιμέζι)
  7. 150 γρ. Κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
  8. 15 γρ. Ξύδι τομάτας
  9. 2 τμχ. Κανέλα ολόκληρη
  10. 10 γρ. Σχοινόπρασο σε ροδέλες
  11. Αλάτι
  12. Πιπέρι

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά προετοιμασία + 10 λεπτά εκτέλεση

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ραγού σεϊτάν και προσθέτουμε μισή σάλτσα πομοντορέλα, κανέλα, πετιμέζι και τέλος προσθέτουμε το σχοινόπρασο και διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι.
  2. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα conchiglioni και τα βράζουμε για 4 περίπου λεπτά στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Έπειτα γεμίζουμε τα conchiglioni με το ραγού σεϊτάν κι από πάνω προσθέτουμε την κρέμα τόφου.
  4. Σε ένα ταψί προσθέτουμε την υπόλοιπη πομοντορέλα και λίγο νερό. Έπειτα τοποθετούμε τα conchiglioni στο ταψί και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 12 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά κι η κρέμα τόφου πάρει ωραίο χρυσάφι χρώμα.
  5. Στη σάλτσα που έχει δημιουργηθεί στο ταψί προσθέτουμε το ξύδι τομάτας και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί.
  6. Σερβίρουμε στο πιάτο τη σάλτσα κι από πάνω τα conchiglioni.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: