Κατηγορία: Κυρίως
Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 4 τμχ. Χοιρινά σνίτσελ (χτυπημένα)
- 300 gr. Πανάρισμα Stroganoff
- 1 kg. Panko
- 3 Αυγά
- 200 gr. Αλεύρι
- 120 gr. Κάπαρη σε ξύδι
- 80 gr. Κορνισόν
- 100 gr. Γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια
- 140 gr. Σάλτσα πράσινης μουστάρδας
- 300 gr. Σιτάρι πράσινο καβουρδισμένο (freekeh)
- 10 gr. Λάδι τσίλι
- 120 gr. Βούτυρο με τρούφα και αντζούγια
- 150 gr. Βούτυρο αγελαδινό
- Ηλιέλαιο
- Fleur de sel, Guerande I.G.P. (Europe, France)
Εκτέλεση:
- Τοποθετούμε το Panko και το πανάρισμα Stroganoff στον κάδο του μίξερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Πανάρουμε τα σνίτσελ μας περνώντας τα με την σειρά απο το αλεύρι, το αυγό και την πανάδα και στην συνέχεια τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά.
- Σε μία μπασίνα τοποθετούμε ψιλοκομμένα τα κορνισόν, τα κρεμμυδάκια, την κάπαρη και την σάλτσα πράσινης μουστάρδας και αναμειγνύουμε.
- Προσθέτουμε το πράσινο σιτάρι σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.
- Σβήνουμε το μάτι, αφήνουμε για 8 ακόμα λεπτά στο ζεστό νερο, σουρώνουμε και προσθέτουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο.
- Χρησιμοποιώντας το μίξερ, ομογενοποιούμε το βούτυρο με τρούφα και αντζούγια με το αγελαδινό ενώ βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου και χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
- Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο σε ενα τηγάνι και τηγανίζουμε τα σνίτσελ σε μέτρια φωτιά μέχρι να τραγανίσουν και να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σερβίρουμε το σιτάρι στον πάτο του πιάτου και προσθέτουμε απο πάνω το σνίτσελ. Στολίζουμε με μία γραμμή απο την σάλτσα πράσινης μουστάρδας με την κάπαρη, το κορνισόν και τα γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια και ένα kennel από το βούτυρο. Για το τελείωμα, πασπαλίζουμε με λίγο λάδι τσίλι, ελάχιστο fleur de sel και απολαμβάνουμε.
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Kitchandbar.skg και Dipno Ceramics για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.