Κατηγορία: Street food
Υλικά για 4 μερίδες:
- 800 γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου (νωπό)
- 150 γρ. Αρακά
- 100 γρ. Κρέμα πράσινου σπαραγγιού
- 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 150 γρ. Πέστο καρύδι (NEW)
- 120 γρ. Ψωμί
- 50 γρ. Καρύδια
- 2 σκ. Σκόρδο
- 90 ml Λάδι από καρύδι
- 500 γρ. Αλεύρι
- 4 Αυγά
- 10 γρ. Season pepper σκόρδο- κρεμμύδι (εσαλότ)
- 30 γρ. Seaweed nachos
- 10 γρ. Mελάνι σουπιάς
- 500 γρ. Mπυρα με μαγιά
- 300 γρ. Πανάρισμα Mosaic
- 50 ml Λευκό ξύδι βαλσάμικο
- 5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
- Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Για το κουρκούτι:
- Σε μια μπασίνα βάζουμε 300 γρ. αλεύρι, το μελάνι σουπιάς και ρίχνουμε από την μπύρα (όσο πάρει) ανακατεύοντας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν χυλό.
- Έπειτα, το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
- Τέλος, αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο, τον περνάμε μέσα από το κουρκούτι και τηγανίζουμε σε άφθονο ηλιέλαιο μέχρι να γίνει τραγανός ο μπακαλιάρος.
- Για το πανάρισμασμα:
- Σε 3 σκεύη τοποθετούμε αλεύρι, αυγό και πανάρισμα Mosaic αντίστοιχα.
- Πανάρουμε το μπακαλιάρο και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανός.
- Για το πουρέ αρακά:
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τον αρακά, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως ο αρακάς.
- Προσθέτουμε την κρέμα σπαράγγι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και προσθέτουμε 20 ml λευκό ξύδι βαλσάμικο.
- Για το πέστο καρυδιού:
- Πρώτα μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το πέστο καρύδι, το λάδι από καρύδι, τα καρύδια, το σκόρδο και το ψωμί.
- Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά και διορθώνουμε στο αλάτι.
- Για τι πατάτες:
- Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά στικς και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις ανακατεύουμε με τα seaweed nachos.
- Πασπαλίζουμε με το Season pepper σκόρδο – κρεμμύδι και λίγο αλάτι.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.