Συνταγές Magna Carta

Η “επανάσταση” του μπακαλιάρου

Κατηγορία: Street food

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 800 γρ. Φιλέτο μπακαλιάρου (νωπό)
  2. 150 γρ. Αρακά
  3. 100 γρ. Κρέμα πράσινου σπαραγγιού
  4. 200 γρ. Κρέμα γάλακτος
  5. 150 γρ. Πέστο καρύδι (NEW)
  6. 120 γρ. Ψωμί 
  7. 50 γρ. Καρύδια
  8. 2 σκ. Σκόρδο
  9. 90 ml Λάδι από καρύδι
  10. 500 γρ. Αλεύρι
  11. 4 Αυγά
  12. 10 γρ. Season pepper σκόρδο- κρεμμύδι (εσαλότ)
  13. 30 γρ. Seaweed nachos 
  14. 10 γρ. Mελάνι σουπιάς
  15. 500 γρ. Mπυρα με μαγιά
  16. 300 γρ. Πανάρισμα Mosaic
  17. 50 ml Λευκό ξύδι βαλσάμικο 
  18. 5 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  19. Αλάτι
  20. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
  21. Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα  

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Κόβουμε τα φιλέτα του μπακαλιάρου σε μικρότερα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Για το κουρκούτι:
    1. Σε μια μπασίνα βάζουμε 300 γρ. αλεύρι, το μελάνι σουπιάς και ρίχνουμε από την μπύρα (όσο πάρει) ανακατεύοντας έτσι ώστε να δημιουργήσουμε έναν χυλό.
    2. Έπειτα, το τοποθετούμε στο ψυγείο για να σφίξει.
  3. Τέλος, αλευρώνουμε τον μπακαλιάρο, τον περνάμε μέσα από το κουρκούτι και τηγανίζουμε σε άφθονο ηλιέλαιο μέχρι να γίνει τραγανός ο μπακαλιάρος.
  4. Για το πανάρισμασμα:
    1. Σε 3 σκεύη τοποθετούμε αλεύρι, αυγό και πανάρισμα Mosaic αντίστοιχα.
    2. Πανάρουμε το μπακαλιάρο και το τηγανίζουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα και να γίνει τραγανός.
  5. Για το πουρέ αρακά:
    1.  Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε τον αρακά, την κρέμα γάλακτος και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει τελείως ο αρακάς.
    2. Προσθέτουμε την κρέμα σπαράγγι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
    3. Διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι και προσθέτουμε 20 ml λευκό ξύδι βαλσάμικο.
  6. Για το πέστο καρυδιού:
    1. Πρώτα μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό και το στραγγίζουμε καλά.
    2. Σε ένα μίξερ τοποθετούμε το πέστο καρύδι, το λάδι από καρύδι, τα καρύδια, το σκόρδο και το ψωμί.
    3.  Χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα μας τα υλικά και διορθώνουμε στο αλάτι.
  7. Για τι πατάτες:
    1. Κόβουμε τις πατάτες σε λεπτά στικς και τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
    2. Όταν είναι έτοιμες τις τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και τις ανακατεύουμε με τα seaweed nachos.
    3. Πασπαλίζουμε με το Season pepper σκόρδο – κρεμμύδι και λίγο αλάτι.

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: