Συνταγές Magna Carta

Κοτόπουλο “Bali” Stir-Fry με λαχανικά

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 450 γρ. Κοτόπουλο στήθος κομμένο Ζουλιέν 
  2. 120 γρ. Καρότα baby
  3. 100 γρ. Φύτρες μπαμπού
  4. 100 γρ. Φασόλια σόγιας
  5. 100 γρ. Κινέζικο κολοκύθι τουρσί
  6. 100 γρ. Χρυσά μανιτάρια (golden mushrooms) 
  7. 150 γρ. Κόκκινο λάχανο 
  8. 150 γρ. Λευκό λάχανο 
  9. 30 γρ. Φρέσκο κόλιανδρο 
  10. 50 γρ. Gomasio Κλασσικό
  11. 200 γρ. Wokpaste Bali
  12. 70 γρ. Worcester sauce
  13. 100 γρ. Νερό 
  14. Αλάτι
  15. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
  16. Ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
  17. Για το ρύζι:
    1. 250 γρ. Ρύζι Basmati
    2. 500 γρ. Νερό 
    3. 15 γρ. Ελαιόλαδο 
    4. 10 γρ. Βούτυρο 
    5. 10 γρ. Λευκό ξύδι Balsamico
    6. Αλάτι
    7. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο

Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το wok να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
  2. Μόλις κάψει καλά, ξεκινάμε το σοτάρισμα ξεκινώντας από το κοτόπουλο και τα καρότα και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Μόλις το κοτόπουλο έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μαλακώνουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη wokpaste Bali και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε τη Worcester sauce και το νερό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σάλτσα.
  5. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να δένει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Διορθώνουμε στο αλάτι και σερβίρουμε γαρνίροντας με το φρέσκο κόλιανδρο, τα golden mushrooms και το gomasio κλασικό.
  7. Για το ρύζι Basmati:
    1. Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με άφθονο νερό έτσι ώστε να φύγει το περίσσιο άμυλο και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
    2. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, βούτυρο, λευκό ξύδι balsamico, αλάτι, πιπέρι μαύρο “lampong”) εκτός του νερού και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
    3. Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό.
    4. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
    5. Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά του, σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ελαφριά να ξεκολλήσουν οι κόκκοι του ρυζιού μεταξύ τους.
  8. Σερβίρουμε!

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: