Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 450 γρ. Κοτόπουλο στήθος κομμένο Ζουλιέν
- 120 γρ. Καρότα baby
- 100 γρ. Φύτρες μπαμπού
- 100 γρ. Φασόλια σόγιας
- 100 γρ. Κινέζικο κολοκύθι τουρσί
- 100 γρ. Χρυσά μανιτάρια (golden mushrooms)
- 150 γρ. Κόκκινο λάχανο
- 150 γρ. Λευκό λάχανο
- 30 γρ. Φρέσκο κόλιανδρο
- 50 γρ. Gomasio Κλασσικό
- 200 γρ. Wokpaste Bali
- 70 γρ. Worcester sauce
- 100 γρ. Νερό
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
- Ηλιέλαιο για το σοτάρισμα
- Για το ρύζι:
- 250 γρ. Ρύζι Basmati
- 500 γρ. Νερό
- 15 γρ. Ελαιόλαδο
- 10 γρ. Βούτυρο
- 10 γρ. Λευκό ξύδι Balsamico
- Αλάτι
- Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
Χρόνος Παρασκευής: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σε δυνατή φωτιά βάζουμε το wok να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ηλιέλαιο.
- Μόλις κάψει καλά, ξεκινάμε το σοτάρισμα ξεκινώντας από το κοτόπουλο και τα καρότα και στη συνέχεια με τα υπόλοιπα υλικά.
- Μόλις το κοτόπουλο έχει αρχίσει να παίρνει χρώμα και να μαλακώνουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τη wokpaste Bali και συνεχίζουμε να σοτάρουμε.
- Έπειτα, προσθέτουμε τη Worcester sauce και το νερό έτσι ώστε να δημιουργήσουμε μια σάλτσα.
- Αφήνουμε να βράσει για περίπου 3 λεπτά σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να αρχίσει να δένει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Διορθώνουμε στο αλάτι και σερβίρουμε γαρνίροντας με το φρέσκο κόλιανδρο, τα golden mushrooms και το gomasio κλασικό.
- Για το ρύζι Basmati:
- Ξεπλένουμε καλά το ρύζι με άφθονο νερό έτσι ώστε να φύγει το περίσσιο άμυλο και να γίνει το ρύζι σπυρωτό.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά (ελαιόλαδο, βούτυρο, λευκό ξύδι balsamico, αλάτι, πιπέρι μαύρο “lampong”) εκτός του νερού και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά.
- Έπειτα χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το νερό.
- Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου.
- Μόλις το ρύζι πιει τα υγρά του, σβήνουμε τη φωτιά κι ανακατεύουμε ελαφριά να ξεκολλήσουν οι κόκκοι του ρυζιού μεταξύ τους.
- Σερβίρουμε!
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας