Συνταγές Magna Carta

Lob & Roll

Κατηγορία: Street food

Υλικά για 2 μερίδες:

  1. 120 ml Hollandaise
  2. 15 ml Λάδι αστακού
  3. 20 γρ. Tajin (NEW)
  4. 20 γρ. Caesar crumble (NEW)
  5. 10 γρ. Άρωμα μπέικον σε σκόνη
  6. 20 γρ. Φιλέτα αντζούγιας σε ηλιέλαιο
  7. 15 γρ. Μουστάρδα Dijon
  8. 300 ml. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
  9. 40 γρ. Iceberg
  10. 1 kg. Αστακό
  11. 200 γρ. Καλαμπόκι ψητό
  12. 150 γρ. Φύλλα από την καρδιά μαρουλιού
  13. 12 γρ. Season pepper σκόρδο – κρεμμύδι (εσαλότ)
  14. 10 γρ. Αλάτι με σέλινο
  15. 20 γρ. Φύτρες κρεμμυδιού
  16. 2 ψωμάκια “Φόρμα Michelen”

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε τον αστακό και τον βράζουμε για μερικά λεπτά μέχρι να αλλάξει χρώμα,
  2. Έπειτα, τοποθετούμε τον αστακό σε νερό με πάγο και τον κρυώνουμε. Καθαρίζουμε τον αστακό και τον ποσάρουμε για 5 λεπτά στο κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
  3. Έπειτα τον καρυκεύουμε με το Tajin και το αλάτι σέλινου.
  4. Για την σάλτσα Caesar-Hollandaise:
    1. Σε ένα mixer τοποθετούμε την σάλτσα Hollandaise, το λάδι αστακού, τις αντζούγιες, το άρωμα μπέικον σε σκόνη, την μουστάρδα Dijon και το season pepper σκόρδο – κρεμμύδι (εσαλότ). Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  5. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε τον αστακό, ψιλοκομμένο iceberg, την σάλτσα Caesar-Hollandaise και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε στη φόρμα Michelen και από επάνω προσθέτουμε το caesar crumble
  7. Συνοδεύουμε τα lobster rolls με ψητό καλαμπόκι μαριναρισμένο με tajin και season pepper σκόρδο – κρεμμύδι (εσαλότ), τις καρδιές μαρουλιού και φύτρες κρεμμυδιού.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας καθώς και την εταιρεία ΖΕΩ bakers για την “φόρμα Michelen” που χρησιμοποιήθηκε στη συνταγή.

ZEO_LOGO
Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png

Tags: