Κατηγορία: Επιδόρπιο
Χρόνος προετοιμασίας: 2 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 μερίδες:
- 200 γρ. Κρέμα pistachio ζαχαροπλαστικής
- 400 γρ. Λευκή σοκολάτα
- 350 γρ. Κρέμα γάλακτος
- 120 γρ. Ζάχαρη
- 180 γρ. Τυρί κρέμα
- 5 γρ. Verbena (Asia, Vietnam)
- 100 γρ. Muscovado sugar
- 25 γρ. Καραμελωμένο τζίντζερ
- 10 γρ. Peta spark
- 80 γρ. Crumble κόκκινων φρούτων (φράουλα, φραμπουάζ)
- 4 τεμάχια Bao buns
Εκτέλεση:
- Σ’ ένα μπεν μαρί προσθέτουμε τη λευκή σοκολάτα, την κρέμα pistachio, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη και τ’ αφήνουμε μέχρι να λιώσουν.
- Στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε με το τυρί κρέμα.
- Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για δύο ώρες περίπου μέχρι να κρυώσει.
- Έπειτα τοποθετούμε το μείγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Ατμίζουμε τα bao buns και στη συνέχεια τα τηγανίζουμε στη φριτέζα για να γίνουν τραγανά.
- Τα περνάμε από απορροφητικό χαρτί και στη συνέχεια τα πασπαλίζουμε με muscovado sugar και peta spark.
- Τοποθετούμε την κρέμα λευκής σοκολάτας με pistachio πάνω από το κάθε bao bun και γαρνίρουμε με το verbena, το καραμελωμένο τζίντζερ και το crumble κόκκινα φρούτα.
Ευχαριστούμε τις εταιρείες Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

