Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 4 μερίδες:
- 100 γρ. Μείγμα 4 είδη μανιταριών σε λάδι
- 80 γρ. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
- 400 γρ. Λευκά μανιτάρια
- 120 γρ. Κρέμα ταρτουφάτα σκούρα
- 1 λίτρο Κρέμα γάλακτος
- 1 τμχ Κρεμμύδι
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 20 γρ. Αφυδατωμένες μορχέλες
- Carpaccio μαύρης τρούφας
- Λάδι από φουντούκι
- Season pepper άγρια μανιτάρια
- Αλάτι, Ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τις μορχέλες chips:
- Σε χλιαρό νερό μουλιάζουμε τις μορχέλες για 10 λεπτά.
- Τις στεγνώνουμε καλά.
- Τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λευκά μανιτάρια.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Έπειτα, προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
- Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε την κρέμα ταρτουφάτα και ανακατεύουμε.
- Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Σερβίρουμε γαρνίροντας με τις μορχέλες και λάδι φουντουκιού.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας