Συνταγές Magna Carta

Μανιταρόσουπα με μορχέλες chips & λάδι φουντουκιού

Κατηγορία:  Ορεκτικό

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 100 γρ. Μείγμα 4 είδη μανιταριών σε λάδι
  2. 80 γρ. Κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου
  3. 400 γρ. Λευκά μανιτάρια
  4. 120 γρ. Κρέμα ταρτουφάτα σκούρα
  5. 1 λίτρο Κρέμα γάλακτος
  6. 1 τμχ Κρεμμύδι
  7. 1 σκελίδα Σκόρδο
  8. 20 γρ. Αφυδατωμένες μορχέλες
  9. Carpaccio μαύρης τρούφας
  10. Λάδι από φουντούκι
  11. Season pepper άγρια μανιτάρια
  12. Αλάτι, Ελαιόλαδο

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για τις μορχέλες chips:
    1. Σε χλιαρό νερό μουλιάζουμε τις μορχέλες για 10 λεπτά.
    2. Τις στεγνώνουμε καλά.
    3. Τις τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν τραγανές.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λευκά μανιτάρια.
  3. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κραμβέλαιο με άρωμα βουτύρου και σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  4. Έπειτα, προσθέτουμε και τα μανιτάρια.
  5. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε την κρέμα ταρτουφάτα και ανακατεύουμε.
  6. Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 15 λεπτά μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
  7. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  8. Χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
  9. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τις μορχέλες και λάδι φουντουκιού.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας