Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 2-4 μερίδα:
- 500 γρ. Τομάτα San Marzano Π.Ο.Π.
- 50 γρ. Ημίλιαστα τοματίνια
- 50 γρ. Κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
- 100 γρ. Τομάτα φρέσκια μερικώς λιασμένη
- 50 γρ. Φρέσκα τοματίνια
- 30 γρ. Ξύδι με εσαλότ
- 80 γρ. Ξύδι τομάτας
- 100 γρ. Λάδι από κουκούτσι σταφυλιού
- 10 – 15 γρ. Λάδι τσίλι
- 20 γρ. Μαρμελάδα ελαιολάδου
- Σπόροι ελιάς κατά προτίμηση
- 340 γρ. Ελαιόλαδο
- 2 τμχ Πράσινη πιπεριά
- 2 τμχ Αγγούρι
- 5 τμχ Κρεμμύδια εσαλότ
- 1 ματσάκι Φρέσκια ρίγανη
- 50 γρ. Κατσικίσια φέτα μαλακή
- 20 γρ. Κρυσταλλική ζάχαρη
- Αλάτι & πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για το dressing:
- Πολτοποιούμε την τομάτα san marzano μαζί με τις 2 πράσινες πιπεριές, 1 αγγούρι κι 1 κρεμμυδάκι εσαλότ.
- Αφήνουμε το μείγμα σε σίτα να στραγγίζει ώστε να κρατήσουμε τα υγρά.
- Σε ένα σκεύος τοποθετούμε τα υγρά που κρατήσαμε με το ξύδι τομάτας, το λάδι τσίλι και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ.
- Διορθώνουμε αλάτι & πιπέρι.
- Για το λάδι ρίγανης:
- Μπλανσάρουμε τη φρέσκια ρίγανη και τη στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Χτυπάμε στο blender το λάδι κουκουτσιού με τη φρέσκια ρίγανη μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Για την πίκλα κρεμμυδιού:
- Κόβουμε τα κρεμμύδια εσαλότ σε λεπτές φέτες σε ένα μαντολίνο.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ξύδι εσαλότ, τη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι μέχρι να πάρει βράση.
- Σε ένα σκεύος αφήνουμε το μείγμα με το ξύδι να κρυώσει και ενώνουμε μαζί με τα κρεμμύδια.
- Κόβουμε όλα μας τα υλικά και τα τοποθετούμε στο σκεύος, αλατοπιπερώνουμε.
- Τοποθετούμε τη μαρμελάδα ελαιολάδου στο πιάτο.
- Προσθέτουμε το dressing, γαρνίρουμε με σπόρους ελιάς και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας