Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 600 γρ. Καραβίδα ψίχα
- 80 γρ. Kumar’s ινδική πάστα tikka masala
- 120 γρ. Πεπερονάτα
- 20 γρ. Καρύκευμα Jamaican jerk
- 100 γρ. Κρέμα πράσινου σπαραγγιού
- 2 μελιτζάνες
- 4 πατάτες
- 120 γρ. Proespuma(πηκτική ουσία)
- 500 ml Κρέμα γάλακτος (μπορεί να αντικατασταθεί και με Νερό)
- Αλάτι & πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Σιφόν για τον αφρό
Χρόνος Παρασκευής: 20 λεπτά
Εκτέλεση:
- Ψιλοκόβουμε τις καραβίδες και στη συνέχεια τις σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά
- Προσθέτουμε το Kumar’s tikka masala και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να γίνουν οι καραβίδες. Τέλος, προσθέτουμε ψιλοκομμένη την πεπερονάτα.
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τις πατάτες σε ροδέλες
- Καρυκεύουμε με Jamaican jerk.
- Ψήνουμε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου.
- Για τον αφρό πατάτας βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν
- Στη συνέχεια τις χτυπάμε στο θερμομίξ με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένας αραιός πουρές
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Προσθέτουμε την proespuma και τοποθετούμε το μείγμα στο σιφόν
- Στήνουμε σε τσέρκι όπως το μουσακά όπου αντί για μπεσαμέλ στρώνουμε τον αφρό πατάτας λίγο πριν σερβίρουμε
- Γαρνίρουμε με κρέμα πράσινου σπαραγγιού.