Συνταγές Magna Carta

O sole mio

Κατηγορία: Κυρίως

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Υλικά για 4 άτομα:

  1. 350γρ. Lasagne
  2. 150ml. Σάλστα Pomodorella
  3. 90γρ. Τομάτες λιαστές
  4. 40γρ. Κρέμα Λιαστής τομάτας
  5. 20γρ. Season pepper Αραμπιάτα
  6. 90γρ. Perla rossa
  7. 40γρ. Crumble τομάτας
  8. 90γρ. Κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια
  9. 20γρ. Λιαστά τραγανά πεπερόνι 
  10. 10γρ. Μαύρο πιπέρι καπνιστό
  11. 10γρ. Fluer de sel 
  12. 120ml. Ελαιόλαδο 
  13. 2 τμχ. Mozzarella burrata 
  14. Βασιλικό
  15. 150γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα λαζάνια και τα βράζουμε για 6-7 λεπτά περίπου.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι προσθέτουμε την σάλτσα pomodorella, λίγο νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα ζυμαρικά, και στην συνέχεια προσθέτουμε τη κρέμα λιαστής τομάτας, τα κίτρινα ημίλιαστα τοματίνια, τη πέρλα rossa και τις λιαστές τομάτες. Aνακατεύουμε να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και καρυκεύουμε με το season pepper αραμπιάτα.
  3. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα προσθέτουμε κατευθείαν στο τηγάνι με την σάλτσα, προσθέτουμε ανθό αλατιού και λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προσθέτουμε την παρμεζάνα 
  4. Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω μισή mozzarella στην κάθε μερίδα, καπνιστό πιπέρι, βασιλικό, λιαστά τραγανά πεπερόνι και το crumble τομάτας. Τελειώνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και fleur de sel. 

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT & DIPNOCERMICS για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Λογότυπο χορηγού Dipno - Premium Ceramics
Tags: