Κατηγορία: Κυρίως πιάτο
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες
- 100 γρ. Καπνιστό χέλι
- 1 συσκευασία Ruote
- 150 γρ. Κρέμα Πεκορίνο
- 100 ml. Ζωμό ψαριού
- 60 γρ. Bisque
- 400 ml. Νερό
- 10 γρ. Πούδρα αυγοτάραχο τόνου
- 3 γρ. Ξανθάνη (NEW)
- 15 γρ. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
- Τραγανά φύλλα κάπαρης (NEW)
- Crumble Soya – Wasabi (NEW)
- Ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα Ruote και βράζουμε για 6-8 λεπτά.
- Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες αφού τις αλατο-πιπερώσουμε .
- Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μόλις είναι έτοιμες και προσθέτουμε την κρέμα Πεκορίνο, τον ζωμό ψαριού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι “Lampong” και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί.
- Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την bisque και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να “κατέβει” στο μισό της αρχικής ποσότητας.
- Έπειτα προσθέτουμε την ξανθάνη και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να έχουμε μια κρέμα από bisque.
- Κόβουμε το καπνιστό Χέλι σε λωρίδες αφού το έχουμε “κάψει” με ένα φλόγιστρο.
- Σερβίρουμε την σάλτσα στον πάτο του πιάτου.
- Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ζυμαρικά, τις γαρίδες, το καπνιστό Χέλι, τα τραγανά φύλα κάπαρης, το crumble soya – wasabi, την κρέμα bisque και την πούδρα αυγοτάραχο τόνου.
Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

