Συνταγές Magna Carta

O τελευταίος τροχός της θαλάσσης

Κατηγορία: Κυρίως πιάτο

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 250 γρ. Γαρίδες καθαρισμένες 
  2. 100 γρ. Καπνιστό χέλι 
  3. 1 συσκευασία Ruote 
  4. 150 γρ. Κρέμα Πεκορίνο
  5. 100 ml. Ζωμό ψαριού
  6. 60 γρ. Bisque
  7. 400 ml. Νερό 
  8. 10 γρ. Πούδρα αυγοτάραχο τόνου
  9. 3 γρ. Ξανθάνη (NEW)
  10. 15 γρ. Πιπέρι μαύρο “Lampong” ολόκληρο
  11. Τραγανά φύλλα κάπαρης (NEW)
  12. Crumble Soya – Wasabi (NEW)
  13. Ελαιόλαδο 

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 15 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε αλατισμένο νερό που βράζει προσθέτουμε τα Ruote και βράζουμε για 6-8 λεπτά.
  2. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, προσθέτουμε αλάτι και λίγο ελαιόλαδο  
  3. Σε ένα φαρδύ τηγάνι  με λίγο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά σοτάρουμε τις γαρίδες αφού τις αλατο-πιπερώσουμε .
  4. Αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μόλις είναι έτοιμες και προσθέτουμε την κρέμα Πεκορίνο, τον ζωμό ψαριού και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  5. Μόλις η σάλτσα είναι έτοιμη προσθέτουμε το μαύρο πιπέρι “Lampong” και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειαστεί.
  6. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την bisque και το νερό. Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να “κατέβει” στο μισό της αρχικής ποσότητας.
  7. Έπειτα προσθέτουμε την ξανθάνη και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ έτσι ώστε να έχουμε μια κρέμα από bisque.
  8. Κόβουμε το καπνιστό Χέλι σε λωρίδες αφού το έχουμε “κάψει” με ένα φλόγιστρο.
  9. Σερβίρουμε την σάλτσα στον πάτο του πιάτου.
  10. Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ζυμαρικά, τις γαρίδες, το καπνιστό Χέλι, τα τραγανά φύλα κάπαρης, το crumble soya – wasabi, την κρέμα bisque και την πούδρα αυγοτάραχο τόνου.  

Ευχαριστούμε την εταιρεία Dipnoceramics & CONCEPT για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι Logo_Concept-1.png
Tags: