Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 250 γρ. Πράσινα noodles άλγης
- 30 ml Σιρόπι μήλου
- 30 ml Ξύδι Kaffir lime
- 65 ml Λάδι από σουσάμι
- 80 γρ. Μαρμελάδα chorizo
- 100 γρ. Τομάτες φρέσκες μερικώς λιασμένες
- 150-200 γρ. Καπνιστό χέλι
- 1 ματσάκι Φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1/2 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο
- Gomasio κλασικό
- Πέρλες ponzu
- Αλάτι
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα noodles μέχρι να μαλακώσουν και να μην κρατάνε στο δόντι, περίπου 10 λεπτά.
- Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
- Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το σιρόπι μήλου, το ξύδι kaffir lime, το λάδι από σουσάμι και τη μαρμελάδα chorizo και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε το dressing.
- Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρέσκο κόλιανδρο, κόβουμε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε μαζί με τα noodles μέσα στη μπασίνα.
- Ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται.
- Μ’ ένα φλόγιστρο καίμε το καπνιστό χέλι μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους.
- Σερβίρουμε τα noodles σε ένα μπολ κι από πάνω τοποθετούμε το καπνιστό χέλι.
- Γαρνίρουμε με gomasio, πέρλες ponzu και φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας