Συνταγές Magna Carta

Salad bowl με noodles άλγης & καπνιστό χέλι

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 250 γρ. Πράσινα noodles άλγης
  2. 30 ml Σιρόπι μήλου
  3. 30 ml Ξύδι Kaffir lime
  4. 65 ml Λάδι από σουσάμι
  5. 80 γρ. Μαρμελάδα chorizo
  6. 100 γρ. Τομάτες φρέσκες μερικώς λιασμένες
  7. 150-200 γρ. Καπνιστό χέλι
  8. 1 ματσάκι Φρέσκο κρεμμυδάκι
  9. 1/2 ματσάκι Φρέσκο κόλιανδρο
  10. Gomasio κλασικό
  11. Πέρλες ponzu
  12. Αλάτι

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα noodles μέχρι να μαλακώσουν και να μην κρατάνε στο δόντι, περίπου 10 λεπτά.
  2. Μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα κρυώνουμε.
  3. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το σιρόπι μήλου, το ξύδι kaffir lime, το λάδι από σουσάμι και τη μαρμελάδα chorizo και ανακατεύουμε για να δημιουργήσουμε το dressing.
  4. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και το φρέσκο κόλιανδρο, κόβουμε τις ντομάτες σε μικρότερα κομμάτια και τα προσθέτουμε μαζί με τα noodles μέσα στη μπασίνα.
  5. Ανακατεύουμε και διορθώνουμε στο αλάτι αν χρειάζεται.
  6. Μ’ ένα φλόγιστρο καίμε το καπνιστό χέλι μέχρι να βγάλει τα αρώματά του και στη συνέχεια το κόβουμε σε κύβους.
  7. Σερβίρουμε τα noodles σε ένα μπολ κι από πάνω τοποθετούμε το καπνιστό χέλι.
  8. Γαρνίρουμε με gomasio, πέρλες ponzu και φύλλα από φρέσκο κόλιανδρο.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: