Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 2 άτομα:
- 500 γρ. Σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα
- 200 γρ. Μπασμάτι καπνιστό
- 100 γρ. Wokpaste Teriyaki
- 20 γρ. Ξύδι τζίντζερ
- 20 γρ. Saba
- 30 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
- 15 γρ. Fruit pepper λεμόνι
- 10 γρ. Gomasio κλασικό
- 1 τμχ Μποκ τσόϊ (κινέζικο λάχανο)
- 2 τμχ Lime
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Φρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά)
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Μαρινάρουμε το σολομό με το ξύδι τζίντζερ, το saba, και τη wokpaste teriyaki και τον αφήνουμε για 15 λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το καπνιστό μπασμάτι και προσθέτουμε 200 γραμμάρια νερό, σκεπάζουμε και αφήνουμε το ρύζι να πιει όλο το νερό σε χαμηλή θερμοκρασία.
- Όταν είναι έτοιμο το ρύζι προσθέτουμε το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου.
- Ψήνουμε το σολομό για 5 λεπτά περίπου.
- Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει τοποθετούμε το μποκ τσοι και το βράζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Έπειτα το στραγγίζουμε και το ψήνουμε για 2-3 λεπτά ακόμη στο γκριλ. Τέλος, το καρυκεύουμε με το fruit pepper λεμόνι, αλάτι κι ελαιόλαδο
- Σερβίρουμε στο πιάτο όλα τα υλικά γαρνίροντας με gomasio κλασικό, lime και φρέσκο κόλιανδρο.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας