Συνταγές Magna Carta

Τάρτα τυριού με σάλτσα φρούτων του δάσους

Κατηγορία: Επιδόρπιο

Υλικά για 1 τάρτα (6-8 μερίδες):

  1. Για τη σάλτσα φρούτων:
    1. 300 γρ. Mix φρούτα του δάσους
    2. 200 γρ. Μαρμελάδα άγριου σύκου
  2. Για την κρέμα τυριού:
    1. 300 γρ. Κρέμα τυριού Πεκορίνο
    2. 2 φακελάκια Πανακότα
    3. 500 ml Γάλα
    4. Cacao Pepper Μπαχάρι – Βατόμουρο κατά προτίμηση
  3. Για τη ζύμη της τάρτας:
    1. 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2. 150 γρ. Βούτυρο
    3. 120 γρ. Άχνη ζάχαρη
    4. 48 γρ. νερό

Χρόνος Παρασκευής: 2 ώρες και 20 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για τη σάλτσα φρούτων:
    1. Τοποθετούμε τα φρούτα του δάσους σε ένα κατσαρολάκι χωρίς τους χυμούς τους.
    2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρμελάδα σύκου και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να δέσει για περίπου 10 λεπτά. Αν δέσει παραπάνω, αραιώνουμε με το χυμό από τα φρούτα.
  2. Για την κρέμα τυριού:
    1. Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα τυριού πεκορίνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
    2. Προσθέτουμε το μείγμα για πανακότα και το Cacao Pepper Μπαχάρι – Βατόμουρο και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
  3. Για τη ζύμη της τάρτας:
    1. Χτυπάμε σε ένα μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
    2. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η ζύμη και να μπορεί να δουλευτεί.
    3. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο.
    4. Στη συνέχεια ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη και το τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα.
    5. Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
    6. Το βγάζουμε από το φούρνο μόλις πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και αφήνουμε να κρυώσει.
    7. Έπειτα τοποθετούμε την κρέμα μέσα στην τάρτα μέχρι να γεμίσει όλη την τάρτα έως επάνω και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
    8. Απλώνουμε τη σάλτσα φρούτων πάνω στην τάρτα και σερβίρουμε.
Tags: