Κατηγορία: Επιδόρπιο
Υλικά για 1 τάρτα (6-8 μερίδες):
- Για τη σάλτσα φρούτων:
- Για την κρέμα τυριού:
- 300 γρ. Κρέμα τυριού Πεκορίνο
- 2 φακελάκια Πανακότα
- 500 ml Γάλα
- Cacao Pepper Μπαχάρι – Βατόμουρο κατά προτίμηση
- Για τη ζύμη της τάρτας:
- 300 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 150 γρ. Βούτυρο
- 120 γρ. Άχνη ζάχαρη
- 48 γρ. νερό
Χρόνος Παρασκευής: 2 ώρες και 20 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τη σάλτσα φρούτων:
- Τοποθετούμε τα φρούτα του δάσους σε ένα κατσαρολάκι χωρίς τους χυμούς τους.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρμελάδα σύκου και ζεσταίνουμε το μείγμα μέχρι να δέσει για περίπου 10 λεπτά. Αν δέσει παραπάνω, αραιώνουμε με το χυμό από τα φρούτα.
- Για την κρέμα τυριού:
- Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα τυριού πεκορίνο μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα για πανακότα και το Cacao Pepper Μπαχάρι – Βατόμουρο και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψει.
- Για τη ζύμη της τάρτας:
- Χτυπάμε σε ένα μίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη, το βούτυρο και το αυγό μέχρι να γίνει μια τριφτή ζύμη.
- Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η ζύμη και να μπορεί να δουλευτεί.
- Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα στο ψυγείο.
- Στη συνέχεια ανοίγουμε το ζυμάρι με έναν πλάστη και το τοποθετούμε σε μια ταρτιέρα.
- Τρυπάμε με πιρούνι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο μόλις πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και αφήνουμε να κρυώσει.
- Έπειτα τοποθετούμε την κρέμα μέσα στην τάρτα μέχρι να γεμίσει όλη την τάρτα έως επάνω και αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου.
- Απλώνουμε τη σάλτσα φρούτων πάνω στην τάρτα και σερβίρουμε.