Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 1 μερίδα:
- 2 τμχ γαρίδες jumbo
- 10 γρ. Πατέ καβουριού
- 80 γρ. Ξύδι passion fruit
- 10 γρ. Λάδι τσίλι
- 100 γρ. Ελαιόλαδο
- 2 φρέσκα passion fruit
- Season pepper φύκια λεμόνι κατά προτίμηση
- Πέρλες passion fruit κατά προτίμηση
- Πούδρα nori κατά προτίμηση
- Αλάτι & πιπέρι
Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 5 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τη μαρινάδα:
- Παίρνουμε τη σάρκα από τα 2 passion fruit, το ξύδι passion fruit, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ομογενοποιούμε
- Για το tartare γαρίδας:
- Καθαρίζουμε τις γαρίδες από τα κελύφη και από τα έντερα (κρατάμε τα κεφάλια και τις ουρές για το decor)
- Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τις μαρινάρουμε με τη μαρινάδα που δημιουργήσαμε πιο πάνω.
- Καρυκεύουμε με season pepper φύκια λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρισμα:
- Χρησιμοποιούμε τα κεφάλια και τις ουρές από τις γαρίδες για διακόσμηση.
- Από πάνω τοποθετούμε 2 μικρά κενέλ από το πατέ καβουριού.
- Διακοσμούμε με πέρλες passion fruit.
- Περιχύνουμε τη μαρινάδα που περίσσεψε στο πιάτο.
- Γαρνίρουμε με πούδρα nori.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας