Κατηγορία: Ορεκτικό
Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Υλικά για 4 άτομα:
- 80 γρ. Ινδική tikka masala
- 50 γρ. Ρεβύθια (έτοιμα προς χρήση)
- 80 γρ. Satay sauce
- 200 γρ. San Marzano
- 20 γρ. Τραγανά ρεβύθια
- 10 γρ. Spicemix del mondo Vadouvan
- 30 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού
- 250 γρ. Ρύζι basmati καπνιστό
- 40 γρ. Τραγανό ρύζι με κάρυ
- 20 ml. Χυμός Lime
- 80 γρ. Zάχαρη
- Αλάτι μπλε Περσίας
- Πιπέρι μάυρο Penja
- Φρέσκο κόλιανδρο
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις τομάτες San Marzano, το tikka masala, την satay sauce, το Vadouvan, το χυμό Lime, τη ζαχαρη αλάτι και πιπέρι.
- Mαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά περίπου.
- Προσθέτουμε τα ρεβύθια και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για αλλά 10-15 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το καπνιστό ρύζι basmati αφού το έχουμε ξεπλύνει σε τρεχούμενο νερό, προσθέτουμε 500ml νερό και τοποθετούμε τη κατσαρόλα στο μάτι. Mόλις πάρει βράση τη σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουνε την φωτιά στο ελάχιστο. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να πιει όλα τα υγρά το ρύζι.
- Όταν είναι έτοιμο το ρύζι σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη κατσαρόλα και αφήνουμε για 10 λεπτά. Έπειτα, ανακατεύουμε το ρύζι με ένα πιρούνι και προσθέτουμε το καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας και φυστικιού, αλάτι και πιπέρι.
- Σερβίρουμε σε ένα πιατο το ρύζι με τα ρεβύθια και γαρνιρουμε με τραγανά ρεβύθια και τραγανό ρύζι με κάρυ καθώς και φύλλα φρέσκου κόλιανδρου.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT & DIPNOCERMICS για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.