Κατηγορία: Κυρίως
Υλικά για 4 μερίδες:
- 1 κιλό Μοσχαρίσιο κιμά
- 120 γρ. Tex mex
- 80 γρ. Tacomix
- 2 γρ. Aji amarijo
- 90 γρ. Σάλτσα spare ribs
- 150 γρ. Κρέμα τυριού πεκορίνο
- 100 γρ. Φασόλια Αζτέκων
- 20 ml Λάδι από αβοκάντο
- 15 ml Ξύδι πιπεριάς (Espelette)
- 50 γρ. Μουστάρδα τρίχρωμης πιπεριάς
- 70 γρ. Perla rossa
- 150 ml Γάλα
- 200 γρ. Cheddar
- 2 τμχ Αβοκάντο
- 3 τμχ Αυγά
- Αλάτι, Πιπέρι
- Για το ψωμάκι:
- 700 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. Αλεύρι από venere
- 12 γρ. Μελάνι σουπιάς
- 700 ml χλιαρό Γάλα
- 2 φακελάκια ξηρή Μαγιά
- 25 ml Ελαιόλαδο
- 25 γρ. Αλάτι
- 1 πρέζα Ζάχαρη
- Νιφάδες βρώμης
Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά
Εκτέλεση:
- Για τα μπιφτέκια:
- Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά και προσθέτουμε το spicemix Tex Mex, τα αυγά και 60 γραμμάρια σάλτσα για spareribs.
- Ζυμώνουμε τον κιμά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
- Πλάθουμε τα burger 250 γραμμάρια το καθένα.
- Για την κρέμα φασολιών:
- Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά για να λιώνουν.
- Χτυπάμε τα φασόλια στο μπλέντερ προσθέτοντας 30 γραμμάρια σάλτσα για spareribs μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Για την guacamole:
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβοκάντο σε κύβους.
- Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το αβοκάντο, τις perla rosa, το ξύδι πιπεριάς, το λάδι αβοκάντο, τις aji amarijo, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Για την cheddar sauce:
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα πεκορίνο, το γάλα και το cheddar και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
- Για τα sticks γλυκοπατάτας:
- Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε sticks κ τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
- Προσθέτουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το spicemix taco mix, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 12 λεπτά.
- Για τα ψωμάκια:
- Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι venere, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μελάνι σουπιάς και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
- Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
- Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 120
γραμμάρια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά ακόμη. - Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας