Συνταγές Magna Carta

Tex Mex Burger με sticks γλυκοπατάτας & cheddar sauce

Κατηγορία:  Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 1 κιλό Μοσχαρίσιο κιμά
  2. 120 γρ. Tex mex
  3. 80 γρ. Tacomix
  4. 2 γρ. Aji amarijo
  5. 90 γρ. Σάλτσα spare ribs
  6. 150 γρ. Κρέμα τυριού πεκορίνο
  7. 100 γρ. Φασόλια Αζτέκων
  8. 20 ml Λάδι από αβοκάντο
  9. 15 ml Ξύδι πιπεριάς (Espelette)
  10. 50 γρ. Μουστάρδα τρίχρωμης πιπεριάς
  11. 70 γρ. Perla rossa
  12. 150 ml Γάλα
  13. 200 γρ. Cheddar
  14. 2 τμχ Αβοκάντο
  15. 3 τμχ Αυγά
  16. Αλάτι, Πιπέρι
  17. Για το ψωμάκι:
    1. 700 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    2. 200 γρ. Αλεύρι από venere
    3. 12 γρ. Μελάνι σουπιάς
    4. 700 ml χλιαρό Γάλα
    5. 2 φακελάκια ξηρή Μαγιά
    6. 25 ml Ελαιόλαδο
    7. 25 γρ. Αλάτι
    8. 1 πρέζα Ζάχαρη
    9. Νιφάδες βρώμης

Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Για τα μπιφτέκια:
    1. Σ’ ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά και προσθέτουμε το spicemix Tex Mex, τα αυγά και 60 γραμμάρια σάλτσα για spareribs.
    2. Ζυμώνουμε τον κιμά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
    3. Πλάθουμε τα burger 250 γραμμάρια το καθένα.
  2. Για την κρέμα φασολιών:
    1. Βράζουμε τα φασόλια μέχρι να μαλακώσουν αρκετά για να λιώνουν.
    2. Χτυπάμε τα φασόλια στο μπλέντερ προσθέτοντας 30 γραμμάρια σάλτσα για spareribs μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  3. Για την guacamole:
    1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τα αβοκάντο σε κύβους.
    2. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το αβοκάντο, τις perla rosa, το ξύδι πιπεριάς, το λάδι αβοκάντο, τις aji amarijo, αλάτι και πιπέρι.
    3. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Για την cheddar sauce:
    1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε την κρέμα πεκορίνο, το γάλα και το cheddar και σε χαμηλή φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
  5. Για τα sticks γλυκοπατάτας:
    1. Κόβουμε τις γλυκοπατάτες σε sticks κ τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.
    2. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το spicemix taco mix, αλάτι και πιπέρι.
    3. Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στους 230 βαθμούς για 12 λεπτά.
  6. Για τα ψωμάκια:
    1. Σε μια μπασίνα προσθέτουμε το αλεύρι, το αλεύρι venere, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μελάνι σουπιάς και την ξηρή μαγιά και ανακατεύουμε.
    2. Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε.
    3. Αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά.
    4. Έπειτα χωρίζουμε την ζύμη σε μπαλάκια των 120
      γραμμάρια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά ακόμη.
    5. Πασπαλίζουμε με τις νιφάδες βρώμης και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: