Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 4 άτομα:
- 500 γρ. Συκωτάκια πουλιών
- Σκέπη για 12 τζιγεροσαρμάδες
- 200 γρ. Ρύζι Baldo
- 100 γρ. Μαρινάτα mint & rosemary
- 60 γρ. Spicemix del mondo Lhatria Fasia
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
- 1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι
- 200 γρ. Κρέμα μεσογειακή πικάντικη
- 20 γρ. Spicemix del mondo Medina
- 10 γρ. Spicemix del mondo Mediterrane
- 10 γρ. Aceto balsamico με γεύση φράουλα
- 300 γρ. Fregola χοντρή
- 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 30 λεπτά
Εκτέλεση:
- Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό μπλανσάρουμε τα συκωτάκια για 3-4 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα συκωτάκια, το δυόσμο, το φρέσκο κρεμμυδάκι, το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το ρύζι baldo μαζί με τα συκωτάκια και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μυρωδικά.
- Προσθέτουμε λίγο υγρασία έτσι ώστε το ρύζι να αρχίσει να μαλακώνει και στη συνέχεια προσθέτουμε τη μαρινάτα mint & rosemary και το spicemix lhatria fasia.
- Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και διορθώνουμε στη γεύση.
- Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Σε χλιαρό νερό μαλακώνουμε τη σκέπη έτσι ώστε να γίνει ελαστική για να μπορούμε να τυλίξουμε τους σαρμάδες.
- Μόλις τους τυλίξουμε, τους τοποθετουμε σε ένα ταψί και τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
- Για την πικάντικη σάλτσα τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα μεσογειακή πικάντικη, το spicemix medina και το aceto balsamico με γεύση φράουλα μαζί με 100 ml νερό και τα ζεσταίνουμε.
- Μόλις το μείγμα ζεσταθεί καλά το χτυπάμε στο μίξερ χειρός έτσι ώστε να γίνει μια ωραία κρέμα.
- Τέλος, σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τη fregola για 1-2 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε υγρασία μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
- Καρυκεύουμε με το spicemix mediterrane και λίγο ξύσμα λεμονιού.
- Σερβίρουμε σύμφωνα με την αρέσκεια μας!!
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας