Συνταγές Magna Carta

Vegan μαγειρίτσα με κρέμα τόφου

Κατηγορία: Κυρίως

Υλικά για 4 μερίδες:

  1. 150 γρ. Καρδιές αγκινάρας σε νερό
  2. 200 γρ. Ποικιλία 8 είδη μανιταριών trifolati
  3. 130 γρ. Κρέμα τσουκνίδας
  4. 100 γρ. Κρέμα τόφου
  5. 20 γρ. Season pepper φύκια, σκόρδο, κρεμμύδια εσαλότ
  6. 20 ml Λάδι από αμύγδαλο
  7. 20 ml Φυσικό χυμό λεμονιού
  8. 500 ml Ζωμό μανιταριού
  9. Αλάτι, Πιπέρι

Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά

Εκτέλεση:

  1. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το ζωμό μανιταριού, το πέστο τσουκνίδας και τις μισές ποσότητες από τα μανιτάρια και τις αγκινάρες.
  2. Αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά περίπου και χτυπάμε με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει το μείγμα μας κρέμα.
  3. Προσθέτουμε την κρέμα τόφου και το λεμόνι και συνεχίζουμε να χτυπάμε εκτός φωτιάς.
  4. Καρυκεύουμε τη σούπα με το season pepper και το λάδι αμυγδάλου και διορθώνουμε στο αλάτι και στο πιπέρι.
  5. Ψιλοκόβουμε τις υπόλοιπες αγκινάρες και τα μανιτάρια και τα καρυκεύουμε με το season pepper φύκια, σκόρδο, κρεμμύδια εσαλότ.
  6. Τοποθετούμε το μείγμα με τα μανιτάρια και τις αγκινάρες στο κέντρο του πιάτου και στη συνέχεια σερβίρουμε τη σούπα.

Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την

ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας

Tags: