Ιούνιος 2023
θ-eros
Ενα highball cocktail με βάση το Gin, liquer ανανά και νότες εσπεριδοειδών
ποτηριHighball
κατηγοριαhighball
προετοιμασια7h
μεριδες8
υλικα
εκτελεση
Για το Gin infusion
1
Μέσα σε μία σακούλα vacuum τοποθετούμε το Gin και το σουσάμι με umeboshi και το μαγειρεύουμε σε sousvide στους 40 βαθμούς για 45 λεπτά.
Για τη δημιουργία του cordial
1
Τοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι όλους τους φρέσκους χυμούς φρούτων, τη ζάχαρη Muscovado και το Fruit pepper λεμόνι και μαγειρεύουμε στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
2
Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το citric acid, το malic acid και το liquer ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Για τη δημιουργία του αφρού
1
Σε ένα thermomix βάζουμε το νερό, το Methyl, τη Xanthan gum και χτυπάμε χωρίς θερμοκρασία για 2 λεπτά.
Στο ψηγείο
1
Στη συνέχεια θα μεταφέρουμε το υγρό μας μέσα σε πλαστικά μπιμπερό και στο ψυγείο για 6-7 ώρες.
1x Cocktail
50 ml Gin infusion
35 ml Cordial
10 ml Liqueur ανανά
15 ml Χυμό Lime
1 splash Methyl
Saffron σε ίνες
