Απρίλιος 2017
Ανοιξιάτικη σαλάτα και μεσογειακή φοκάτσια
Σαλάτα με από φακές, αγκινάρες, γλυκόξινα λευκά κρεμμυδάκια, πολύχρωμα ντοματίνια και φοκάτσια με spicemix del Mondo Flamenco
κατηγοριασαλάτα
προετοιμασια1h
εκτελεση1h & 15m
μεριδες1
υλικα
εκτελεση
Για τη σαλάτα
1
Βράζουμε τις φακές σε αλατισμένο νερό για 15 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν.
2
Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και τις κρυώνουμε σε παγωμένο νερό.
3
Κόβουμε τις αγκινάρες σε τέταρτα.
4
Κόβουμε τα γλυκόξινα κρεμμυδάκια και τα πολύχρωμα τοματίνια στη μέση.
5
Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη μεταλλική μπασίνα μαζί με τις φακές και την κάπαρη.
6
Προσθέτουμε το dressing σε ποσότητα σύμφωνα με την αρεσκεία μας και ανακατεύουμε.
7
Κόβουμε το σικορέ στη μέση και χωρίζουμε τα φύλλα του με το χέρι.
8
Τα τοποθετούμε στο πιάτο και από πάνω σερβίρουμε τη σαλάτα με τις φακές.
9
Τέλος γαρνίρουμε με το ανεβατό και τη φρέσκια μαντζουράνα.
Για το dressing
1
Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο στον κάδο του μίξερ.
2
Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.
3
Αν το μείγμα γίνει αρκετά σφιχτό αραιώνουμε με νερό.
Για τη φοκάτσια
1
Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ εκτός από το spicemix del Mondo Flamenco, το νερό και τη μαγιά και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα.
2
Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε σιγά σιγά στο μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα μαλακό μείγμα που να μην κολλάει στα τοιχώματα του μίξερ.
3
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί με λαδόκολλα, το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
4
Στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα στο ταψί και προσθέτουμε από πάνω το spicemix del Mondo Flamenco.
5
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.
