Κατηγορία: Highball
Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball
Χρόνος προετοιμασίας: 7 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 1 λεπτό
Υλικά για 8 άτομα:
- 400 ml. London dry gin
- 40 γρ. Σουσάμι με umeboshi
- 300 γρ. Ζάχαρη Muscovado
- 15 γρ. Fruit pepper λεμόνι
- 1 lt. Νερό
- 25 γρ. Methyl
- 0,7 γρ. Xanthan gum
- 10 γρ. Citric Acid
- 5 γρ. Malic Acid
- 300 ml. Φρέσκο χυμό pink grapefruit
- 100 ml. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 100 ml. Χυμό Lime
- 150 ml. Liqueur ανανά
- Safran σε ίνες
Εκτέλεση:
- Για το Gin infusion:
- Mέσα σε μία σακούλα vacuum τοποθετούμε το Gin και το σουσάμι με umeboshi και το μαγειρεύουμε σε sousvide στους 40 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Για τη δημιουργία του cordial:
- Tοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι όλους τους φρέσκους χυμούς φρούτων, τη ζάχαρη Muscovado και το Fruit pepper λεμόνι και μαγειρεύουμε στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το citric acid,το malic acid και το liquer ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Για τη δημιουργία του αφρού
- Σε ένα thermomix βάζουμε το νερό, το Methyl, τη Xanthan gum και χτυπάμε χωρίς θερμοκρασία για 2 λεπτά.
- Στη συνέχεια θα μεταφέρουμε το υγρό μας μέσα σε πλαστικά μπιμπερό και στο ψυγείο για 6-7 ώρες.
Αναλογίες:
- 50 ml Gin infusion
- 35 ml Cordial
- 10 ml Liqueur ανανά
- 15 ml Χυμό Lime
- 1 splash Methyl
- Saffron σε ίνες
Ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΟΥΓΑΤΣΙΑ για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.