Συνταγές Magna Carta Mixology

θ-eros

Κατηγορία: Highball

Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball

Χρόνος προετοιμασίας: 7 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 1 λεπτό

Υλικά για 8 άτομα:

  1. 400 ml. London dry gin
  2. 40 γρ. Σουσάμι με umeboshi
  3. 300 γρ. Ζάχαρη Muscovado
  4. 15 γρ. Fruit pepper λεμόνι
  5. 1 lt. Νερό
  6. 25 γρ. Methyl
  7.  0,7 γρ. Xanthan gum
  8. 10 γρ. Citric Acid
  9. 5 γρ. Malic Acid
  10. 300 ml. Φρέσκο χυμό pink grapefruit
  11.  100 ml. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  12.  100 ml. Χυμό Lime
  13. 150 ml. Liqueur ανανά
  14. Safran σε ίνες

Εκτέλεση:

  1. Για το Gin unfusion:
    • Mέσα σε μία σακούλα Vacuum τοποθετούμε το Gin και το σουσάμι με umeboshi και το μαγειρεύουμε σε sousvide στους 40βαθμους για 45 λεπτά.
  2. Για τη δημιουργία του cordial:
    • Tοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι όλους τους φρέσκους χυμούς φρούτων, τη ζάχαρη Muscovado και το Fruit pepper λεμόνι και μαγειρεύουμε στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το citric acid,το malic acid και το liquer ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Για τη δημιουργία του αφρού
    • Σε ένα thermomix βάζουμε το νερό, το Methyl, τη Xanthan gum και χτυπάμε χωρίς θερμοκρασία για 2 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια θα μεταφέρουμε το υγρό μας μέσα σε πλαστικά μπιμπερό και στο ψυγείο για 6-7 ώρες.

Αναλογίες:

  1. 50ml Gin infusion
  2. 35ml Cordial
  3. 10ml Liqueur ανανά
  4. 15ml Χυμό Lime
  5. 1splash Methyl
  6. Saffron σε ίνες

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΟΥΓΑΤΣΙΑ  για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

IMG 2538
Tags: