Συνταγές Magna Carta Mixology

θ-eros

Κατηγορία: Highball

Ποτήρι σερβιρίσματος: Highball

Χρόνος προετοιμασίας: 7 ώρες & χρόνος εκτέλεσης: 1 λεπτό

Υλικά για 8 άτομα:

  1. 400 ml. London dry gin
  2. 40 γρ. Σουσάμι με umeboshi
  3. 300 γρ. Ζάχαρη Muscovado
  4. 15 γρ. Fruit pepper λεμόνι
  5. 1 lt. Νερό
  6. 25 γρ. Methyl
  7. 0,7 γρ. Xanthan gum
  8. 10 γρ. Citric Acid
  9. 5 γρ. Malic Acid
  10. 300 ml. Φρέσκο χυμό pink grapefruit
  11. 100 ml. Φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  12. 100 ml. Χυμό Lime
  13. 150 ml. Liqueur ανανά
  14. Safran σε ίνες

Εκτέλεση:

  1. Για το Gin infusion:
    • Mέσα σε μία σακούλα vacuum τοποθετούμε το Gin και το σουσάμι με umeboshi και το μαγειρεύουμε σε sousvide στους 40 βαθμούς για 45 λεπτά.
  2. Για τη δημιουργία του cordial:
    • Tοποθετούμε σε ένα κατσαρολάκι όλους τους φρέσκους χυμούς φρούτων, τη ζάχαρη Muscovado και το Fruit pepper λεμόνι και μαγειρεύουμε στους 80 βαθμούς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
    • Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε το citric acid,το malic acid και το liquer ανανά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Για τη δημιουργία του αφρού
    • Σε ένα thermomix βάζουμε το νερό, το Methyl, τη Xanthan gum και χτυπάμε χωρίς θερμοκρασία για 2 λεπτά.
  4. Στη συνέχεια θα μεταφέρουμε το υγρό μας μέσα σε πλαστικά μπιμπερό και στο ψυγείο για 6-7 ώρες.

Αναλογίες:

  1. 50 ml Gin infusion
  2. 35 ml Cordial
  3. 10 ml Liqueur ανανά
  4. 15 ml Χυμό Lime
  5. 1 splash Methyl
  6. Saffron σε ίνες

Ευχαριστούμε την εταιρεία ΑΦΟΙ ΠΟΥΓΑΤΣΙΑ  για την ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας.

IMG 2538
Tags: